Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Competenţe europene pentru mediul rural“


    Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională – Eleutheria (CADI) a organizat la Galați, pe 6 aprilie, o întâlnire regională intermediară în cadrul proiectului „Competențe europene pentru mediul rural”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 și implementat în parteneriat cu Institutul Român de Training.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele intermediare ale proiectului derulat în Centrele locale de consiliere Profesională din Focșani, Galați și Constanța: peste 1000 de persoane consiliate, aproximativ 260 persoane incluse în cursuri de calificare, peste 130 beneficiari certificați în urma cursurilor de perfecționare și antreprenoriat, patru ateliere de meșteșuguri tradiționale încheiate cu succes, un dialog reușit cu angajatorii locali, aproximativ 40 de persoane selectate pentru a beneficia de servicii de consultanță. „Suntem bucuroși să anunțăm că în Regiunea Sud-Est au fost instruite: două grupe, patiser; patru grupe, agent de pază; o grupă cameristă hotel; trei grupe de IT; două grupe, secretariat; o grupă agent vânzări; o grupă, introdu-cere în management și antreprenoriat; două grupe de meșteșuguri”, a declarat Doina Cucu, coordonator local Regiunea Sud-Est.
   „Competențe europene pentru mediul rural” este un proiect multiregional, demarat în iulie 2010 de Fundația „Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională – Eleutheria” (CADI), în parteneriat cu Asociația Institutul Român de Training. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
   Până la finalul proiectului, și anume iunie 2013, 1.600 persoane vor beneficia de consiliere profesională și sprijin în căutarea unui loc de muncă, 700 de persoane vor urma cursuri de formare profesională în cel puțin zece domenii și calificări și 200 persoane vor afla cum reușesc întreprinzătorii și managerii să își înceapă și să-și dezvolte propriile afaceri. Totodată, 60 de antreprenori vor fi îndrumați pentru a-și dezvolta afacerile sau pentru a începe unele noi, iar 100 de persoane vor deprinde meșteșuguri și îndeletniciri tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?