Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Şoferul care a accidentat doi poliţişti, condamnat la trei luni cu suspendare


   Åžoferul acuzat că a accidentat doi polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, a fost condamnat pe fond, la Judecătoria Focșani. Gheorghe Scutaru, din Sascut, a primit trei luni de închisoare cu suspendare.
   În ceea ce privește acordarea de despăgubiri părților vătămate, cauza a fost disjunsă, dosarul având termen săptămâna viitoare. „Obligă inculpatul la 300 de lei cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru părțile vătămate, părțile responsabile civilmente și societatea de asigurare”, se mai arată în sentință.
   Reamintim că evenimentul ru-tier, în urma căruia polițiștii Tudorel Ivan și Nicușor Anghelache, de la Serviciul Rutier Vrancea, au ajuns în spital, datează din iulie 2011. Accidentul s-a produs pe DN 2 E 85, în afara localității Garoafa.
   Cei doi agenți îl verificau pe șoferul unei autoutilitare Volkswagen, care staționa neregulamentar. Mașina poliției avea în funcțiune semnalele luminoase și avariile. La un moment dat, o autoutilitară Iveco a acroșat mașina poliției.
   Toate cele trei autoturisme implicate în incident au fost avariate, iar polițiștii au ajuns la spital cu traumatisme. 
   În timpul urmăririi penale, când a fost audiat, inculpatul a recunoscut că înainte de producerea accidentului îi sunase telefonul mobil și s-a aplecat să îl ia.
În urma verificării diagramei tahograf a autoutilitarei Iveco, condusă de inculpat, a rezultat faptul că omul conducea de aproximativ 9 ore, cu 4 ore mai mult decât îi era permis de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?