Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Poliţia intensifică acţiunile de Paşte


   Polițiștii intensifică acțiunile de control în zonele aglome-rate, pentru prevenirea și comba-terea furturilor și a infracțiunilor cu violență. În perioada premergătoare și în timpul Sărbătorilor Pascale, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea sunt angrenate, alături de jandarmi, în misiuni ce au drept scop menținerea climatului de siguranță publică.
   O atenție deosebită, în această perioadă, va fi acordată aplicării măsurilor în vederea asi-gurării ordinii publice în localitățile urbane și rurale, unde urmează a fi organizate manifestări religioase, în stațiunile turistice și zonele de agrement.
   Ieri, a fost și o videoconferință în acest sens, la care a parti-cipat inclusiv șeful IPJ Vrancea. Subsecretarul de stat Petre Tobă a precizat că structurile de ordine și siguranță publică din MAI vor fi prezente anul acesta, la nivel național, în peste 14.500 de lăcașuri de cult, unde vor asigura, potrivit competențelor, măsuri specifice pentru prevenirea faptelor antisociale. Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă se urmărește și asigurarea unei intervenții rapide și eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situația o impune, astfel că vor fi asigurate rezerve de intervenție  amplasate în locuri care să permită reducerea timpului de răspuns. De asemenea, efectivele de Poliție Rutieră vor acționa pe traseele de acces către zonele aglomerate și pe drumurile ce tranzitează localitățile vrâncene, cu preponderență în partea a doua a zilei și pe timpul nopții, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulație.
   Pentru ca Sărbătoarea Paștelui să nu fie umbrită de evenimente neplăcute, polițiștii vrânceni vă recomandă ca atunci când vă aflați în locuri aglomerate, să nu purtați ostentativ obiecte de valoare ce ar putea să atragă atenția infractorilor, iar dacă plecați de acasă în această perioadă, să luați măsuri corespunzătoare de asigurare a locuințelor.
   Cei care se află la cumpărături în această perioadă nu trebuie să uite că în mulțimea de oameni care îi înconjoară se pot afla și infractorii, aceștia așteptând fie și numai o clipă de neatenție pentru a le fura din genți, buzunare sau bagaje. Adolescenții sunt sfătuiți să fie foarte atenți cu cine se împrietenesc în locurile în care își vor petrece sărbătorile, iar în discuțiile purtate să nu dezvăluie situația materială, pentru a nu deveni din „prieteni” victime.
   Nu în ultimul rând, conducătorii auto care vor pleca la drum trebuie să nu consume alcool, să își păstreze calmul în trafic, să circule prudent și să se asigure co-respunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranță la destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?