Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Maşinile vor putea fi ridicate doar dacă obturează traficul sau intrarea în instituţii


   Senatul a adoptat tacit, marți, o inițiativă legislativă care prevede ca vehiculele parcate neregulamentar să fie ridicate și depozitate în locuri special amenajate doar dacă reprezintă un obstacol pentru circulație, opturează traficul rutier sau accesul în instituțiile publice. În proiect se arată că ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate reprezintă o „măsură excepțională”, luată în cazul vehiculelor parcate într-o asemenea manieră încât să constituie un obstacol pentru circulație, să optureze traficul rutier sau accesul în instituțiile publice.
   Potrivit inițiativei legislative, parcarea neregulantară în altă situație ar urma să se sancționeze numai cu amendă. În expunerea de motive, autorii proiectului arată că ridicarea mașinilor a devenit o reală problemă la nivel național și că zilnic sunt ridicate mii de mașini pentru parcare neregulamentară, în condițiile în care nu există suficiente locuri de parcare.
   Inițiatorii mai propun ca sumele încasate ca urmare a ridicării și depozitării vehiculelor să constituie venituri la bugetele locale și să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare și pentru achiziționarea de utilaje speciale pentru pentru ridicarea și depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar. O altă prevedere stabilește că solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport și depozitare de către firme private este interzisă.
   În propunerea legislativă se mai prevede ca, în cazul în care, deși parcat într-un spațiu public amenajat, vehiculul staționează o perioadă mai mare de 7 zile calendaristice, fără a fi mișcat, acest spațiu să fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat și depozitat.
Inițiativa legislativă, care a fost adoptată de Senat în varianta propusă de inițiatori, va fi transmisă Camerei Deputaților, care este decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?