Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cum scăpăm de celulită?


   Definitiv nu putem scăpa de celulită decât foarte greu. Putem însă să o ținem sub control prin diverse metode. Primul pas ar fi adoptarea unei alimentații mult mai sănătoase, fără aditivi, grăsimi de origine animală, prăjeli, tocături, dulciuri, care fac rău organismului nostru.
Există alimente care ajută la eli-minarea surplusului de apă existent în organism, întăresc țesutul conjunctiv și chiar elimină toxinele. Aceste alimente conțin siliciu, potasiu, cupru și vitamine. Câteva dintre acestea sunt : cartofii (copți sau fierți), conopida, broccoli, varza, bananele, spanacul, ciupercile, ananasul, etc.
   Foarte importantă este practicarea activităților fizice în mod regulat. Prin sport se activează circulația, se accelerează meta-bolismul, se grăbesc arderile și se elimină „hormonii fericirii”, adică endorfinele. Ideal ar fi minimum 20 minute zilnic de alergare, mers pe bicicletă, gimnastică, fitness, streching sau măcar mers în pas vioi în timp ce vă deplasați spre serviciu sau prin oraș.
   Masajul îmbunătățește circulația la nivelul zonelor care au probleme. Mănușile de masaj, periile speciale, cremele anticelulitice, dușurile alternative reci și calde sunt arme veritabile în lupta contra celulitei. Acestea activează circulația periferică și ajută la eliminarea toxinelor din organism. În concluzie, celulita este în strânsă legătură cu prezența hormonilor estrogeni și este o „problemă” tipic feminină. Definitiv, cu greu o putem înlătura, dar se poate ține sub control și nu este chiar atât de greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?