Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

GALERIE FOTO: Licitaţie de opere de artă în folosul copiilor cu autism


   Toate cele 11 lucrări donate de zece artiști plastici din România pentru a fi licitate în cadrul evenimentului caritabil „Vis albastru”, organizat, sâmbătă, de Asociația „Speranța Andradei” din Focșani, au fost cumpărate. Totodată, fiecare tablou din cele șase realizate cu participarea copiilor cu autism, beneficiari ai Centrului „Micul Prinț”, luminează, de acum, casa unui om generos, care a dorit ca prin gestul său să contribuie la recuperarea acestor copii speciali. Acestea au fost vândute cu sume de până la 1000 de lei. 
   Evenimentul care a avut loc sâmbătă, la Promenada Mall, a adus mai aproape de copiii cu autism și familiile lor împlinirea „Visului albastru” de a se recupera și integra în normalitatea vieții pentru că spre binele lor, au fost donați în total 11.950 lei și 5.970 euro. Cel mai dorit tablou a fost cel intitulat „Heaven” al pictorului Dragoș Burlacu, ce a fost adjudecat, într-un final, de omul de afaceri Liviu Jitea, contra sumei de 1.200 de euro.
   „Bătălia” pe lucrări a fost mare, unele tablouri având chiar și patru, cinci licitatori. Cea mai mare donație a venit din partea omului de afaceri Doru Simiz, care a donat, sâmbătă, 5.000 de lei, urmată de cea a Clubului Rotary Varana, care a donat suma de 2.000 lei.
   Potrivit celor spuse de Alice Pruteanu, directorul Asociației „Speranța Andradei” – Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinț”, cu o parte din banii colectați vor putea fi asigurate costurile terapiei pentru copiii cu autism ce fac parte din familii ce reprezintă cazuri sociale. Altă parte va fi folosită pentru dezvoltarea atelierului de art terapie, în mai multe ateliere de terapie ocupațională, iar pe viitor, „Visul albastru” include și înființarea unui Centru pentru adolescenții cu autism și chiar o Casă socială pentru tinerii și adulții cu autism. „Asociația se numește «Speranța Andradei» tocmai pentru că reprezintă dorința noastră de a reda tuturor părinților speranța că și copilul lor va putea fi la fel ca ceilalți care s-au născut sănătoși. Vă mulțumim tuturor care ne-ați fost alături de-a lungul timpului și trebuie să spun că Centrul «Micul Prinț» înseamnă o fărâmă din sufletul fiecărei persoane care se află aici. Fiecare a ajutat atât cât a putut să se înfăptuiască ceea ce există acum”, a spus Alice Pruteanu.

„Micul Prinț” s-a făcut Mare

    În cadrul evenimentului s-au înmânat diplome de recunoștință celor care, de-a lungul timpului, s-au implicat în activitățile ce vin în folosul copiilor cu autism și au ajutat ca Micul Prinț să… crească mare: omului de afaceri Liviu Jitea, Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Vrancea, DGASPC Vrancea, Consi-liului Județean, Zanfir SNC, Primăriei Focșani, învățătoarelor Fănica Nanu și Doinița Radu, Consiliului  Județean al Elevilor Vrancea, precum și voluntarilor Alexandru Neguț și Dana Lupu. „În 2006 am început activitatea într-o cameră, cu doar câțiva copii. Acum ocupăm un nivel întreg într-o clădire imensă, și asigurăm zilnic terapia pentru 80 de copii, în două serii. «Micul Prinț» a putut crește astfel pentru că au fost oameni care au fost mereu alături de noi și ne-au sprijinit”, a declarat Gabriela Dima, asistent social în cadrul Centrului „Micul Prinț”.
    La eveniment au fost prezenți părinți ai copiilor cu autism, oameni de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor publice, voluntari, cola-boratori sau pur și simplu prieteni ai Asociației „Speranța Andradei”. Cu toții au apreciat spectacolul realizat de câteva tinere extrem de talentate, și anume violonista Mălina Raluca Ciobanu, care la doar 14 ani dovedește virtuozitate, Georgiana Panait, elevă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Gheorghe Tattarescu” din Focșani, și Maria Cristina Crăciun, elevă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galați, care a adunat efectiv, cu vocea ei minunată, vizitatorii din Promenada Mall! „Vrem să mulțumim în mod excepțional celor 10 artiști plastici care au făcut posibil acest eveniment: Anca Irinciuc, Cristina Nedelea, Dan Badea, Dragoș Burlacu, Mihail Scărlătescu, Laura Elena Dumitru, Liviu Nedelcu, Marius Crăiță, Mihai Mihalache și Åžtefan Dumitru. Sumele strânse în cadrul acestui eveniment ne vor permite să ducem mai departe visul albastru al copiilor și tinerilor cu autism: vom putea dezvolta atelierul de art terapie în mai multe ateliere de te-rapie ocupațională, dar în același timp, vom putea oferi o șansă tutu-ror copiilor care provin din familii cu venituri  reduse pentru a urma un program de recuperare în cadrul centrului nostru. Evenimentul de sâmbătă seară ne-a demonstrat că sunt foarte mulți oameni generoși, implicați și responsabili social care ne vor ajuta în viitor să dezvoltăm un proiect de suflet, foarte important pentru tinerii cu autism – realizarea primei locuințe sociale pentru aceștia. Dorim să mulțumim în final tuturor sponsorilor, partenerilor și partenerilor media care ne-au susținut în realizarea și promovarea acestui eveniment”, se precizează într-un comunicat de presă trimis redacției noastre. 
   Parteneri principali ai Asociației „Speranța Andradei” în realizarea acestui eveniment au fost Promenada Mall, Carrefour, precum și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Consiliul Județean, Consiliul Județean al Elevilor, DGASPC Vrancea, Inspectoratul Åžcolar, Primăria Focșani. Printre partenerii Media s-a numărat și „Monitorul de Vrancea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?