Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

FOTO: Odobești. Se lucrează la toate investițiile aflate în derulare

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a anunțat că se lucrează la toate obiectivele de investiții pe care le are în derulare. Este vorba de asfaltare și montare trotuare pe străzi, construire stadion și blocuri în Cartierul Unirea, precum și reabilitare fațade blocuri. Practic, campania electorală pentru alegerile europarlamentare și locale nu a blocat activitatea pe niciunul din șantierele aflate în orașul Odobești.

Lucrările continuă la toate obiectivele de investiții începute: asfaltare și montare trotuare str. Eroilor, P. Grigorescu, Călugăreni; construire stadion; Construire blocuri Unirea; reabilitare fațade blocuri”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Daniel Nicolaș.

Străzile mai sus amintite sunt reabilitate și modernizate în cadrul proiectului integrat „Creșterea calității vieții populației în Orașul Odobești, județul Vrancea”. În cadrul acestui proiect vor fi modernizate 15 străzi și alei pietonale: Drumul Comunal DC 135 (Strada Libertății); Strada Eremia Grigorescu; Fundătura Cetățuia; General Dragalina Tr. 1 și Tr. 2; George Coșbuc; Ghica Rafail; Piața Libertății; Teilor; Viitorului; Aleea pietonală Barbu Lăutaru; Ghica Rafail; Obor; Libertății; Viticulturii.

Primăria Odobești are în derulare anul acesta și un amplu proiect de izolare termică a blocurilor de locuințe, împărțit în mai multe etape. În această etapă vor fi reabilitate 15 blocuri de locuințe care au  regimul de înălțime-subsol, parter și 4 etaje, unde vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică de anvelopantă a clădirii, respectiv montare termosistem la pereți exteriori, terasă, soclu, balcoane, tencuială decorativă exterioară; înlocuire tâmplărie exterioară din PVC/lemn în tâmplărie eficientă energetic cu sticlă termoizolantă.

Totodată, va fi efectuată reabilitarea energetică a clădirii – montare panouri solare și fotovoltaice; lucrări interioare de remontarea traseelor sanitare de la nivelul subsolului, termoizolația plăcii de subsol, parte superioară, tavan, se vor reface toate șapele acolo unde acestea au fost desfăcute, finisaje pereți, montare glaf interior aparent la zona inferioară, laterale și zona superioară, vopsitorii lavabile, reparații și finisaje pardoseli, finisaje plafoane. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Patru blocuri de locuințe se construiesc în Cartierul Sturza

În ultimii ani, Primăria Odobești a derulat și derulază un amplu proiect de construire de locuințe, iar potrivit primarului Nicolaș, „până în prezent, au fost construite 28 de blocuri cu 474 de unități locative”. Acum se află în derulare proiectul „Construire ansamblu de locuințe sociale D+P+2E+M (60 UL), cartier M. Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, județul Vrancea” – rest de executat, care presupune construirea a patru blocuri în această zonă. Valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de Agenția Națională a Locuinței (ANL), viitoarele blocuri urmând a avea câte 15 locuințe.

Complex sportiv cu teren de fotbal cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori

Autoritățile locale din Odobești vor finaliza anul acesta lucrările privind construirea unei baze sportive în oraș, obiectiv finanțat de CNI, care vizează proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru proiectul „Construire bază sportivă TIP 1, str. Ștefan cel Mare, nr. 2, oraș Odobești, județul Vrancea”.

Valoarea investiției este de aproape 6,5 milioane de lei, iar noul complex sportiv, care va fi construit pe actuala locație a stadionului din Odobești, va avea un teren de fotbal cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Suprafața totală a stadionului va fi de 13.200 metri pătrați, din care gazon artificial va fi montat pe 8.833,50 metri pătrați, iar tartan va fi așternut pe 1.100 metri pătrați. Suprafața de joc va avea 7.140 metri pătrați. Stadionul va avea 57 locuri de parcare, dar și spații verzi și sistem de iluminat public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?