Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Lectura, promovată prin joc


   Elevii din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, de la Școala nr. 7 din Focșani, au făcut, joi, o „Călătorie în necunoscut”, în cadrul Cercului de lectură. Prin această activitate, școlarii și cadrele didactice au dorit să marcheze Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, care se serbează pe 23 aprilie, în fiecare an, în scopul promovării lecturii.
   După prezentarea unui power-point intitulat „Îmbrățișarea lecturii”, membrii cercului de lectură au pregătit fluturași cu zicale despre carte și lectură, pe care i-au împărțit colegilor, dar și afișe pe care au scris mesaje pentru atragerea tinerilor spre lectură.
   Cu ocazia acestei zile, a fost organizată și o „Paradă a cărților”, unde fiecare participant și-a prezentat cartea preferată. La sfârșitul activității, elevii au avut parte și de un concurs. Școlarii participanții la cerc au realizat, pentru cea mai interesantă carte citită, un portofoliu individual cu harta personajelor, harta timpului și a spațiului, un acrostih de prezare a cărții și un blazon al unui personaj.
În urma acestui concurs, pentru a fi stimulați, elevii au primit diploma „Åžoricel de bibliotecă”. Profesorii coordonatori Mirela Nistor, Nicoleta Hurmuzache și Mircea Ianchievici și bibliotecara Mirela Hanganu vor încheia proiectul educațional, care a demarat în noiembrie 2011, luna viitoare, cu o activitate intitulată „Oameni de seamă ai județului nostru”. Atunci, îl vor omagia și pe Dumitru Pricop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?