Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Focşănenii şi-au măsurat tensiunea şi glicemia gratis


   Campania „Lăsați-vă semnătura pentru o faptă bună”, inițiată de asociația Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea „Salvați o viață” a debutat ieri, în incinta Promenada Mall. Vrâncenii apreciază gestul celor de la SAJ. „Este minunat ceea ce fac cei de la Ambulanță aici. Astfel de acțiuni ar trebui făcute mult mai des, mai ales că ni se oferă câteva servicii me-dicale în mod gratuit. Îi felicit pentru inițiativă!”, a spus Cecilia.
   Ieri, asistenții me-dicali din cadrul SAJ au măsurat glicemia și tensiunea arterială câtorva sute de vrânceni. Celor care au dorit, asistenții medicali le-au efectuat câte o monitorizare cardiacă și le-au măsurat saturația oxigenului din sânge. Toate aceste servicii au fost oferite gratuit. Acțiunea va dura până duminică, inclusiv.
   Prin intermediul acestei campanii, angajații SAJ vor să îi motiveze pe vrânceni să redirecționeze 2% din venituri către aso-ciația „Salvați o viață”, dar și să îi învețe să adopte un stil de viață sănătos. „Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, la inițiativa tine-rilor care lucrează în domeniul medical, prin Asociația «Salvați o viață», înființată de către personalul SAJ Vrancea, a organizat campania «Lăsați-vă semnătura pe o faptă bună», prin care vom contribui la prevenirea diabetului zaharat, prin măsurarea glicemiei, și a îmbunătățirii stilului de viață prin măsurarea ten-siunii. Noi, cei din asociație, ne dorim ca în Vrancea oamenii să trăiască sănătos și să își dezvolte prudența de a se alimenta sănătos fiecărei perioade de vârstă, astfel încât să nu facă excese și să poată să își păstreze cât mai mult timp sănătatea. Până azi, la orele prânzului, avem 25 de declarații prin care se redirecționează 2% din venit către asociație, noi sperăm să mai strângem. Persoanele au fost consultate, li s-a luat glicemia, li s-a măsurat tensiunea arterială, li s-au dat sfaturi medicale de către medicul prezent și de către asistenții medicali, în funcție de starea fiecăruia”, a declarat Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației „Salvați o viață”.
   La acțiunea de ieri a fost prezent și medicul Vita-lie Bețișor, din cadrul SAJ, care a oferit consultații și sfaturi medicale vrâncenilor.
   Angajații SAJ vor fi prezenți și astăzi și mâine în incinta Promenada Mall, așa că toți cei interesați de această campanie, sunt așteptați. Ambulanțierii vor fi ajutați de câțiva elevi ai Åžcolii Postliceale „Carol Davila” din Focșani, care fac voluntariat în cadrul acestei campanii.
   Persoanele care doresc să redirecționeze 2% din venit către asociația „Salvați o viață” trebuie să completeze o declarație, pe care o pot depune, până pe 1 mai, la sediul SAJ din Focșani. Codul de identificare fiscală este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?