Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Femeile care rămân însărcinate atunci când ţin o dietă prezintă un risc mai mare de a avea copii obezi


   Femeile care rămân însărcinate în perioada în care țin o dietă prezintă un risc mai mare de a avea copii obezi, din cauza faptului că regimul mamei poate genera o modificare a ADN-ului copilului din pântece, susțin cercetătorii de la Universitatea din Manchester. Potrivit studiului, femeile aflate în situația respectivă prezintă un risc mai mare de a avea copii ce vor deveni obezi sau diabe-tici pe parcursul vieții lor.
   Studiul americanilor a analizat sarcinile gemelare la ovine ți sarcinile femelelor care au fost hrănite cu mai puțină mâncare în momentul în care au conceput. Cercetătorii au descoperit că atunci când femelele au fost hrănite cu mai puțină mâncare în momentul în care au conceput, acest lucru a cauzat o schimbare de ADN în creierul mieilor. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester (New Hampshire, SUA) susțin că această descoperire este valabilă ți pentru oameni ți poate explica, de asemenea, de ce gemenii au țanse mai mari de a se îmbolnăvi de diabet zaharat atunci când ajung la maturitate.
   Unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de studiul respectiv, Anne White, a declarat: „Am descoperit că mieii gemeni nenăscuți au suferit schimbări în structura ADN-ul în regiunea creierului care reglează aportul alimentar ți de glucoză, ceea ce a condus la un risc crescut de diabet la vârsta adultă. Descoperirile noastre oferă o explicație pentru faptul că gemenii sunt mai predispuți a avea diabet ți relevă faptul că mamele care nu consumă suficiente alimente în momentul conceperii pot avea un copil care crețte cu un risc ridicat de a deveni obez. Studiul nostru este important deoarece relevă faptul că factori din creier pot fi modificați de mecanisme neereditare ți asta conduce la schimbări ce vor apărea ulterior în organism”.
   Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?