Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Focşănenii, nemulţumiţi de căldura din calorifere


   Unii focșăneni sunt nemulțumiți că, deși vremea s-a încălzit, societatea de termoficare a orașului nu întrerupe căldura din calorifere, iar în apartamente este foarte cald. Un astfel de caz ne-a fost semnalat ieri, de un locatar de pe Bdul. Independenței, bloc 41 bis, care ne-a sunat la redacție, revoltat că în locuință este foarte cald, în condițiile în care afară era soare și frumos. Mai mult, focșăneanul era nemulțumit că în aceste condiții și factura pe luna martie va veni mare. „Este cald afară și ei nu au oprit căldura pe timpul zilei, probabil au nevoie de bani. Am sunat la dispecerat și mi-au spus că au uitat să închidă căldura, dar pe noi ne doare buzunarul. Le dau lor banii în loc să îi dau la copii. Este din ce în ce mai greu, oamenii nu mai au bani”, ne-a spus focșăneanul.   
   Reprezentanții SC ENET SA confirmă faptul că ieri nu a fost oprit agentul termic în apartamente pe timpul zilei, dar pentru că a fost frig, iar temperaturile nu au depășit 10 grade Celsius. „Azi (ieri, n. r.) a fost mai frig, de abia la ora 15.00 s-a ajuns aproape de 10 grade, dar acum s-a răcit din nou. În această perioadă sunt multe nemulțumiri. Niciodată nu îi putem mulțumi pe toți, unii vor căldură, cum e cazul celor cu copii mici sau bătrânii, alții nu mai vor. Aceștia au posibilitatea, la nivel de scară, de comun acord, să oprească și singuri căldura”, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al SC ENET.
   Zilele trecute a fost oprită căldura pe timpul zilei, atunci când temperaturile au depășit 10 grade Celsius. Conform legii, agentul termic poate fi oprit definitiv doar dacă trei zile consecutiv, în intervalul orar 18.00-6.00, în timpul nopții, temperatura depășește 10 grade Celsius. De la 1 aprilie vor fi eliminate ajutoarele la căldură, astfel încât tot mai mulți focșăneni vor dori oprirea căldurii din locuințe, pentru a evita o factură prea mare.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?