Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru primăriile PD-L


   Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care îi solicită, în contextul informațiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, să nu cedeze „șantajului exercitat de liderii PDL” asupra șefului Guvernului. „Domnule prim-ministru, Am luat act de relatările din presa centrală, conform cărora în viitoare ședință de Guvern ar urma să fie aprobată HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, din Fondul de rezervă al Guvernului. Vă reamintesc apelul făcut de USL de a nu ceda șantajului exercitat de liderii PDL asupra dvs! Sunteți premierul României, nu al unei clientele și al unui grup infracțional. Dacă acceptați presiunile de a aloca discreționar și pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, veți deveni complice cu aceasta!”, îi scrie Ponta lui Ungureanu, potrivit unui comunicat remis, duminică, agenției MEDIAFAX. „Așa cum am afirmat în nenumărate ocazii, aveți șanse de a pune capăt unei practici incorecte, prin care nu atât primarii, dar mai ales cetățenii sunt tratați discriminatoriu, în funcție de opțiunile politice și nu de nevoile comunităților pe care le conduc sau din care fac parte. Domnule Ungureanu, nu repetați greșelile predecesorului dumneavoastră. Aveți obligatia, prin funcția pe care o dețineți, să puneți capăt unor metode de a guvernare care au făcut un imens rău României și românilor”, scrie Ponta.
   El afirmă că Uniunea Social Liberală își rezervă dreptul de a folosi orice mijloc legal pentru a sancționa un astfel de derapaj, fiind dispusă să meargă până la depunerea de plângeri penale împotriva celor responsabili. „Urmează o perioadă dificilă, iar bugetul public trebuie administrat corect, pentru obiective de interes național. Traversăm vremuri în care lumea asteaptă mai multă decență și solidaritate. Avem nevoie ca Guvernul să nu mai fie sursa răului, a corupției și a politizării care au făcut atât de mult rău României în ultimii ani”, se mai arată în scrisoarea lui Ponta.
MEDIAFAX relata, luni, pe surse, că premierul Ungureanu a ieșit supărat din ședința coaliției și a cerut miniștrilor Justiției și Finanțelor, aflați la discuții, să părăsească și ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare. „Premierul aproape că a trântit ușa sălii în care avea loc, luni, ședința coaliției și a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceți presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală și miniștrilor Justiției, Cătălin Predoiu, și Finanțelor, Bogdan Drăgoi, prezenți și ei la discuții”, au relatat pentru MEDIAFAX surse politice.
   Acestea susțineau că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiționat prezența la vot în Parlament pentru susținerea inițiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca șeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripții electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?