Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Focşănenii sunt invitaţi la Marşul Autismului


Asociația „Speranța Andradei” invită toți focșănenii să participe la Marșul Autismului, pe care îl organizează pe 1 aprilie, de la orele 18.00. Prin această acțiune se dorește marcarea zilei de 2 aprilie – Ziua Internațio-nală de Luptă Împotriva Autismului. 
Marșul va porni din fața Centrului regional de recuperare a copilului cu autism Micul Prinț din str. Cuza Vodă, nr. 56 și va urma traseul: Cuza Vodă, str. Maior Gheorghe Pastia, b-dul Unirii, str. Republicii. Marșul se va încheia în fața Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” prin lansarea în aer a 200 de baloane, care vor duce mai departe speranțele și visele familiilor și copiilor cu autism. În prezența tuturor participanților, la final, clădirea Teatrului va fi iluminată în albastru. „Organizăm «Marșul Autismului» pentru a aduce în atenția comunității această categorie specială de copii, care se confruntă cu numeroase provocări în încercarea lor de a se integra în societate, dar mai ales pentru a semnala incidența din ce în ce mai ridicată a acestei afecțiuni în rândul copiilor. Conform ultimelor statistici, în România, la fiecare 7 ore se naște un copil cu autism. Tocmai de aceea, pe parcursul derulării marșului vom distribui fluturași cu «steagurile roșii» de identificare a primelor semne ale autismului. Astfel, orice părinte care suspectează o problemă la copilul său va putea imediat să se adreseze personalului de specialitate din cadrul centrului pentru o evaluare de specialitate”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Organizatorii Marșului Autismului au primit sprijin în organizarea acestei acțiuni din partea Consiliului Județean al Elevilor, care au mobilizat liceenii din Focșani. Astfel, duminică, peste 200 de elevi de liceu vor porni în marș alături de specialiștii din cadrul centrului, părinți și copii cu autism, ,,dar și oameni obișnuiți care au dorit să se alăture acțiunii noastre. Vom fi ușor de identificat datorită baloanelor albastre și stegulețelor pe care le va avea fiecare participant la marș. Pentru toți cei interesați să se alăture acțiunii noastre, vă așteptăm cu mare drag duminică, la ora 17.45 în fața Centrului regional de recuperare a copilului cu autism Micul Prinț!”, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?