Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: „Drumul meu sigur, la grădiniţă şi acasă”


   Grădinița nr. 1 din Panciu a început, ieri, seria activităților programate în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cu lecția de educație rutieră  „Drumul meu sigur, la grădiniță și acasă”, propusă de educatoarele Milica Condrea, Doinița Mihai și Anicuța Raiu. Evenimentul a avut ca obiective cunoașterea, de către copii, a regulilor de circulație și conștientizarea pericolelor care pot surveni în urma nerespectării acestora.
   Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Poliția Orășenească Panciu. În mijlocul preșcolarilor s-au aflat agenții pricipali Ana Maria Buhai și Valerică Dogaru, care le-au spus copiilor că rolul polițiștilor este acela de a preveni evenimentele rutiere și, numai în cazul în care sunt încălcate regulile de circulație, să intervină prin mijloacele prevăzute de lege.
   Agenții de poliție le-au explicat, apoi, semnificația semnelor de circulație, a culorilor semaforului și de ce sunt importante marcajele stradale. De asemenea, oamenii legii le-au spus de la ce vârstă au voie să circule cu bicicletele pe drumul public, precizând că, între timp, cele mai sigure locuri de care se pot folosi pentru o plimbare cu vehicului pe două roți sunt parcurile sau terenurile de sport. Totodată, preșcolarii au aflat cum trebuie să se comporte atât ca pietoni, cât și ca pasageri, în special în mașina părinților, și de ce este obligatorie cuplarea centurii de siguranță.
   Activitatea a avut un caracter interactiv, copiii având ocazia să discute cu polițiștii pe marginea filmulețului prezentat de aceștia cu privire la consecințele nerespectării regulilor și semnelor de circulație. 
   În cadrul aceluiași eveniment, preșcolarii, ajutați de educatoare, au realizat lucrări reprezentând semne de circulație și semafoare, care au făcut obiectul unei expoziții tematice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?