Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Încă 16 calculatoare pentru public, prin programul „Biblionet“


   Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea dă startul inaugurărilor „Centrelor de Internet pentru Public”, servicii oferite de rețeaua bi-bliotecilor vrâncene dotate cu echipamente IT donate de IREX și intrate în programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea”. Prima din cele trei inaugurări va avea loc luni, la ora 11.00, la Secția pentru Copii și Tineret unde au fost instalate 6 computere, scanner, imprimantă, videoproiector, ecran de proiecție, camere web, căști, licențe pentru Windows 7 și Microsoft Office 2010.
    Acest serviciu oferă acces gratuit la Internet, echipamente și programe de învățare, educare, comunicare, socializare și divertisment pentru copii și adolescenți. Ei se pot înscrie la bibliotecă pentru a naviga sau comunica pe internet, pentru a citi online sau asculta muzică, vedea filme sau învăța în cadrul sesiunilor de formare ce vor avea loc la Secția pentru Copii și Tineret. „Trebuie să recunosc faptul că acest program a schimbat în bine și mult imaginea bibliotecii în comunitate, dar și a bi-bliotecarului tradițional – cel care doar împrumută cărți, în bibliotecarul ce dă referințe și face rezervări online, care interacționează direct și prin intermediul Internetului cu utilizatorii din comunitatea locală dar și cu lumea întreagă. Cartea și Internetul sunt împreună utile, atunci când știi să comunici și să te informezi, cuvântul este altfel înțeles atunci când BIBLIOTECA este mai aproape de oameni!”, a declarat Margareta Tătăruș, coordonator Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
    Următoarele inaugurări vor avea loc pe 6 aprilie, de la ora 11.00 la Filiala Sud a Bibliotecii și pe 19 aprilie, de la ora 11.30, la Sala de lectură a instituției de cultură vrâncene. „Biblionet – Lumea în biblioteca mea” este programul național care facilitează românilor accesul gratuit la informația on-line prin intermediul bibliotecilor pu-blice. „În runda a treia a programului Biblionet au intrat din județul Vrancea alte 14 biblioteci publice comunale, dar și 3 secții ale Bibliotecii Județene «Duiliu Zamfirescu» Vrancea: Sala de lectură, Secția pentru Copii și Tineret și Filiala Sud, care au fost dotate cu 19 calculatoare și echipamente IT în va-loare de 11 125 de dolari”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?