Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Vasile Gavrilă din Pufeşti s-a întâlnit cu Paris Hilton. Şi a înotat cu delfini


   Monitorul de Vrancea îți aduce acasă persoanele dragi, plecate în străinătate. Ne dorim să fim puntea ta de legătură cu foști colegi, cu părinții, cu prieteni, cu copiii, cu verișori și mătuși. O pagină întreagă este dedicată, în fiecare vineri, mesajelor tale către ei sau ale lor către tine, poveștilor de viață, aventurilor, greutăților și bucuriilor pe care le-au trăit în Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie, Canada, SUA, Japonia sau Madagascar.
   Ne poți trimite poze cu tine, cu familia ta, cu casa ori mașina ta, mesaje pentru prieteni sau dușmani, rude sau cunoscuți, colegi sau vecini. Scrie-ne pe adresa redactie@monitorulvn.ro.

Vasile Gavrilă din Pufești s-a întâlnit cu Paris Hilton. Åži a înotat cu delfini

   Vasile Gavrilă a împlinit ieri 26 de ani. Åži-a sărbătorit ziua de naștere în Stockholm, capitala Suediei, unde trăiește și muncește ca barman intr-un hotel. Înalt, blond, cu ochii verzi-albaștri, se integrează în profilul scadinav.
   Vasile Gavrilă s-a născut în Vrancea, la Pufești. A învățat la Liceul Industrial din Mărășești, iar în urmă cu șase ani a plecat din țară. „Am plecat din România la vârsta de 20 de ani, îmi aduc aminte că, precum mulți alți români, visam să plec afară, crezând că acolo este mult mai bine. Ceea ce și este. Prima încercare de a pleca din România a fost eșuată, pentru că la granița dintre Ungaria și Austria am fost întors din drum. După 6 luni de la prima încercare eșuată am încercat încă o dată și spre fericirea mea, de data asta am ajuns la destinație”, spune Vasile.

Las Palmas și Ibiza – construcții, vânzări, bar

   Destinația a fost Las Palmas, Insulele Canare, care aparțin Spaniei, formând o comunitate autonomă a acestei țări. A fost un loc de care s-a „îndrăgostit  imediat”. Acolo a învățat spaniola și cum să facă „bani vorbind”. „Numai lucruri bune pot să spun despre timpul pe care l-am petrecut acolo din 2007 în 2009. În acești 2 ani am învățat limba spaniolă și pot să spun că învățarea limbii spaniole a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut pentru că m-a ajutat să cunosc foarte multă lume de origine hispanică și nu numai. Primul loc de muncă a fost în construcții, ca marea majoritate a românilor plecați afară. După 4 luni am renunțat la locul de muncă în construcții, principalul motiv fiind că nu am fost prea bun la asta și nici nu îmi plăcea. Al 2 lea loc de muncă a fost în vânzări, unde am învățat foarte multe lucruri folositoare despre viață și cum să fac bani vorbind”, își amintește Vasile.
   După un an în vânzări, a decis să plece în Ibiza, o insulă din arhipelagul Baleare, situată în vestul Mării Mediterane, care aparține Spaniei. Aici i-a văzut pe David Guetta și Paris Hilton. ,,Ibiza e ceva foarte diferit de Las Palmas, dar a fost  o  schimbare foarte bună în viața mea. După o săptămână de căutări în Ibiza, am  găsit un loc de muncă – bartender într-un  club-bar foarte faimos (Cafe Mambo),  unde am învățat să fiu un bun barman și unde am cunoscut foarte multe persoane  din alte țări, plus că am avut șansa să văd persoane celebre ca Paris  Hilton și David Guetta, care a și fost DJ în Cafe Mambo de 2 ori într-un an”, povestește Vasile Gavrilă.

A urmat Londra – barman, șofer, babysitter

   În septembrie, sezonul s-a terminat în Ibiza, așa că a decis să plece în Londra, Marea Britanie. A plecat pentru că a vrut să învețe limba engleză și, zice el, și-a dat seama că „cea mai bună formă de a învăța o limbă este să locuiești  acolo unde este vorbită”. „Londra pot să spun că este unul dintre cele mai frumoase orașe unde am fost. Are de toate pentru toți. După 2 săptămâni am reușit să-mi găsesc de muncă într-un bar în Chelsea, o zonă foarte frumoasă, dar după 2 luni am renunțat să mai lucrez în bar și am început să lucrez ca șofer de camion. După 3 săptămâni mi-am dat seama că nu am foarte mult timp liber și am decis să renunț și la locul ăsta de muncă. Vroiam ceva care să-mi permită să am mai mult timp pentru mine. După o lună petrecută căutând de muncă în alt domeniu, una  dintre prietenele mele m-a întrebat dacă m-ar interesa să lucrez ca babysitter, pentru că ea asta făcea și cunoștea o familie care căuta un babysitter. Am fost într-o perioadă de probă, de trei zile, la familia respectivă, după care mi-au zis că ar fi încântați să mă aibă ca babysitter. Niciodată nu am lucrat ca babysitter, a fost o  experiență nouă, dar foarte plăcută. Am lucrat timp de 5 luni, având grijă de 3 copii: o fată de 5 ani – Florence, un băiat de 9 ani – Alex și un bebe de 3  luni – Theo”, spune Vasile.

Apoi Miami, SUA

   După cinci luni petrecute cu familia din Marea Britanie, Vasile și-a spus că nu e cazul să prindă rădăcini, așa că următoarea destinație a fost Miami, Statele Unite ale Americii. „În Miami am plecat ca să lucrez într-un vas de croazieră , pentru următoarele 6 luni. Am avut ocazia să cunosc și să lucrez cu oameni minunați, din aproape toate părțile lumii și, în același timp, să vizitez o bună parte din Caraibe și aici menționez Bahamas, Nassau, unde am petrecut o săptămână, Columbia, Insulele Cayman, Aruba, Costa Rica, Panama, Haiti”, își amintește Vasile Gavrilă.

După Suedia, urmează Australia

   După terminarea contractului, Vasile a venit în România, unde și-a petrecut timpul alături de prieteni și de familia sa din Pufești. N-a stat însă mult și a plecat în Suedia. Dar nu va sta nici aici prea mult. „Suedia e o țară  foarte frumoasă. Mi-ar plăcea ca pe viitor să locuiesc in Australia, lucru pe care  am să și încerc să-l fac cât de curând”, și-a încheiat Vasile, povestea lui… fără sfârșit.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?