Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Efectele alcoolului asupra bărbaţilor şi femeilor


   Trăim într-o perioadă în care se pune accent pe egalitatea între sexe, însă, spre exemplu efectele alcoolului nu sunt aceleași în cazul bărbaților și femeilor. Vrem nu vrem natura nu pune deloc egal între bărbați și femei, chiar dacă unii oameni își doresc acest lucru. Acest lucru nu înseamnă că bărbații ar fi mai presus de femei sau vice-versa. Înseamnă că sunt diferiți după cum menirea lor pe acest pământ este diferită. Să vedem ce se întâmplă în cazul băuturilor alcoolice și care sunt efectele alcoolului atât asupra bărbaților cât și femeilor:

1: Abilitatea de a dilua alcoolul
    Corpul feminin conține în medie 52% apă în comparație cu organismul bărbaților care are 61% apă. Concluzia este foarte simplă: bărbații au o abilitate naturală mai mare de a dilua alcoolul. Prin urmare, la aceeași cantitate de alcool ingerată femeia va fi mai mult afectată în comparație cu bărbatul. Nu este de mirare că, de cele mai multe ori, femeile se amețesc mai rapid decât bărbații: așa este natural.

2: Abilitatea de a metaboliza alcoolul
    Alcoolul consumat ajunge în stomac, de unde băutura ajunge în sânge (prin membrana sto-macală), iar apoi în intestinul subțire. Odată cu sângele alcoolul ajunge în ficat, unde este procesat, moleculele de alcool sunt transformate în substanțe inofensive pentru orga-nism. Celulele hepatice descompun moleculele de alcool și le procesează cu ajutorul enzimei dehidrogenază (ADH). Cantitatea de dehidrogenază diferă între cele două sexe: femeile au mai puține enzime și, prin urmare, alcoolul este procesat mai greu decât în cazul bărbaților.

3: Factorii hormonali
    Din cauza schimbărilor hormonale premenstruale, femeile se amețesc mult mai repede. Odată trecută această perioadă femeile pot rezista mai mult înainte de a se ameți. În ceea ce privește susceptibilitatea bărbaților de a se îmbăta nu fluctuează dramatic în anumite perioade ale lunii. În cazul femeilor consumul de alcool crește nivelul estrogenului. Iar anticoncepționalele care au estrogen în compoziția lor favorizează amețeala.
    Åži când vorbim despre bărbați trebuie să spunem că nivelul estrogenului crește. Tocmai de aceea, alcoolismul cronic este asociat cu pierderea părului și a masei musculare precum și a umflării pieptului la bărbați. În plus, se știe că un consum exagerat de alcool poate duce la impotență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?