Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Concursul de Titularizare, organizat pe centre


   Pentru organizarea examenului de Titularizare din acest an se vor înființa 8 centre de concurs. Acestea vor fi stabilite până vineri, cel târziu. Este pentru prima dată când examenul de Titularizare nu se desfășoară la nivel județean, ci pe centre școlare, în baza solicitărilor venite din partea directorilor unităților de învățământ.
   La propunerea directorilor, Consiliul de Administrație al unității de învățământ hotărăște, până la data de 30 martie, dacă organizează concursul independent, în consorțiu școlar sau asociere școlară cu altă unitate de învățământ. Situația trebuie transmisă Inspectoratului Școlar. „Pentru a nu plimba oamenii foarte mult, se vor organiza opt astfel de centre. Este binevenit mai ales în mediul rural, unde numărul profesorilor pe discipline este mic și prin aceste asocieri găsești profesorii calificați, cu experiență, care pot elabora subiecte, iar aceste centre sunt în beneficul acestui examen. Pentru buna organizare și desfășurare a examenului de Titularizare la nivelul unităților școlare, fiecare școală din asociație își pune la dispoziție logistica de care dispune și resursa umană. Vom stabili centrul de examen din fiecare grup în urma consultărilor cu directorii unităților școlare asociate”, a declarat Stan Rogoz, inspector școlar general.
   Lista reactualizată cu locurile vacante pentru concurs, centrele de concurs și graficul de desfășurare a concursului de ocupare a posturilor didactice vor fi publicate pe 30 martie. În perioada 2 – 12 aprilie se vor depune cereri de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor vacante, la secretariatele școlilor care organizează concurs.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?