Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Profesorii sunt de luni în grevă japoneză


   Cadrele didactice, membre ale Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea, intră de luni în grevă japoneză, care va dura până miercuri inclusiv. Liderii SLI Vrancea au adus la cunoștința directorilor de școli și a oficialilor din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean că va fi declanșată greva japoneză, astfel încât să nu existe nicio problemă, iar profesorii să poată purta banderole. 
   Greva japoneză nu presupune încetarea activității didactice, ci doar purtarea unei banderole în semn de protest. Profesorii cer adoptarea unei legi de salarizare, prin care lefurile cadrelor didactice debutante să crească cu 50%, acordarea a minimum 6% din PIB sectorului educațional, modificarea Legii Educației în ceea ce privește statutul personalului didactic, decontarea cheltuielilor făcute cu naveta și reintroducerea sporului de doctorat. 
   Greva japoneză reprezintă doar începutul mișcărilor sindicale, spun liderii SLI. Pe 28, 29 și 30 octombrie, sindicaliștii din învățământ vor picheta sediul Guvernului, iar pe 5 noiembrie este programat, în capitală, un marș de protest. „Am anunțat această acțiune atât la ISJ, la Prefectură. Nu era obligatoriu, deoarece elevii nu vor absenta de la cursuri, dar am vrut să aduc la cunoștințță tuturor pentru a nu fi vreo problemă. Profesorii își vor face orele doar că vor purta o banderolă albă pe braț pentru că au multe nemulțumiri”, a spus Emil Tudor, liderul SLI Vrancea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?