Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Scrisori împărţite între elevii Colegiului Pedagogic din Focşani: Ne iubim familia, profesorii şi colegii

Sute de scrisori au fost împărţite, miercuri, între elevii de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, care şi-au propus să demonstreze că Valentine’s Day nu e neapărat despre o relaţie de iubire între doi tineri, ci despre relaţiile de prietenie şi legăturile durabile care se creează între persoane. „Proiectul nostru are deja câteva ediţii şi încercăm să-l transmitem de la o generaţie la alta. Este un mod de a transmite iubirea de la un om la altul, de a transmite gândurile bune. Anul acesta, deşi nu a fost la noi în liceu şi a trebuit să ne chinuim cu această cutie de scrisori, nu am lăsat acest lucru să fie un impediment. Pentru că indiferent de locul în care ne aflăm trebuie să ne ţinem de tradiţiile noastre. Aşa că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a avea şi anul acesta scrisori de Valentine’s Day. Scrisorile au fost împărţite, ieri (marţi – n.r.), în cadrul unei adunări generale, şefilor de clasă, iar astăzi aceştia le-au împărţit elevilor. Eu am ales, de exemplu, să transmit un gând bun colegei mele de bancă, pentru că ea este lângă mine în fiecare zi. Noi iubim oricum. Ne iubim părinţii, familia, ne iubim profesorii şi colegii. Valentine’s Day nu e neapărat despre o relaţie în care suntem, este şi despre cine iubim. Există prietenii, legături foarte puternice care s-au legat în timp. Iar Valentine’s Day este şi despre asta”, a declarat, pentru AGERPRES, Mădălina Nişcoveanu, preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Pedagogic.

Colegiul Pedagogic este cunoscut ca fiind un liceu majoritar de fete, dar acest lucru nu le-a împiedicat să scrie şi să primească la rândul lor scrisori, cadouri şi flori. „Nu am primit scrisori de la băieţi, dar am primit de la Ilaria, o colegă din liceu. La rândul meu, am trimis şi eu scrisori prietenelor mele, pentru că am vrut să le spun cât de mult le iubesc. I-am trimis şi colegei mele de bancă. Am primit azi şi un trandafir roşu, tot de la o colegă, iar eu i-am dăruit un trandafir alb”, ne-a spus Cristina, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic.

Iuliana şi Denisa s-au cunoscut în urmă cu trei ani, la începutul liceului. Astăzi sunt colege de bancă şi le leagă o prietenie frumoasă. Iar de Valentine’s Day au ales să-şi dăruiască flori reciproc. „Aşa am simţit. Nu aşteptăm din partea unui băiat să ne facă neapărat un cadou, am ales să ne facem cadouri între noi, mai ales că avem o relaţie specială. Suntem prietene de trei ani, ne-am cunoscut când am început clasa a IX-a la liceu. Suntem mai mereu împreună, inclusiv în weekenduri, când ori eu merg la ea acasă, ori ea vine la mine acasă şi facem diverse lucruri împreună. Iar astăzi, ne-am gândit că e un gest frumos, acela de a ne oferi flori una alteia”, au mărturisit Iuliana şi Denisa. Astfel de activităţi au avut loc, miercuri, în toate liceele din Focşani, în cadrul proiectului „Poştaşul Inimii”, organizat de Consiliul Local al Tinerilor Focşani, care au strâns peste 2.000 de scrisori de dragoste.

 

Autor: Dana Lepădatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?