Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Monitorul a fost la Liceul Teoretic „Emil Botta“ din Adjud


  

 

   Reporterii Monitorul de Vrancea au fost, ieri, la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, în cadrul campaniei „Monitorul vine în liceul tău”. 
   I-am găsit pe elevii acestei unități de învățământ bucuroși și chiar neașteptat de optimiști, cu speranța că la examenul de Bacalaureat, care se apropie cu pași repezi, vor ține ștacheta ridicată, la fel ca ai lor colegi din promoția anului trecut. Am stat de vorbă cu elevii unei clase de filologie și ai unei clase de informatică-matematică despre ceea ce presupune meseria de jurnalist.
   I-am întrebat ce vor să citească în ziarul nostru, ce le place și ce nu le place în orașul lor și ce preocupări au. Cei mai mulți au fost interesați să afle informații despre facultățile pe care le pot urma și ce meserii sunt căutate în prezent pe piața muncii, deși mulți dintre ei se gândesc să ia calea străinătății. Politica nu este unul din domeniile preferate de adolescenții adjudeni, însă chiar și așa, au avut destule alte curiozități. Astfel, unii și-au manifestat interesul de a afla ce înseamnă jurnalismul, cum se poate afla o informație la timp și dintr-o sursă credibilă, dar mai cu seamă, cum trebuie transmisă acea informație către cititori.
   Captivați de ceea ce le-am povestit, unii elevi au îndrăznit să spună că, de ce nu, o carieră de jurnalist ar fi o opțiune interesantă pentru ei. Pentru a-i ajuta să înțeleagă ce presupune meseria de jurnalist, am încercat să le povestim liceenilor câteva dintre experiențele trăite de noi, de la care am avut și noi ceva de învățat și care ne-au influențat modul de a gândi, de a transmite o informație către oameni sau modul de a acționa într-o anumită situație.
   I-am invitat pe toți să ne scrie și să devină ei înșiși reporteri de ocazie. O poezie uitată în caietul de matematică sau un eseu lăsat printr-un sertar al biroului de lucru de acasă, pot reprezenta rampa lor de lansare, prin intermediul Monitorului de Vrancea, desigur.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?