Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Sute de şoferi şi pasageri amendaţi NU purtau centura de siguranţă


   Sute de persoane, fie că este vorba de șoferi sau doar pasageri, își pun viața în pericol și nu își cuplează centurile de siguranță atunci când pleacă la drum. Săptămâna trecută, în timpul unei ample acțiuni, oamenii legii au amendat peste 700 participanți la trafic, care nu purtau centurile. Deși au încercat să găsească tot felul de scuze, polițiștii nu s-au lăsat înduplecați. Le-au dat amenzi și le-au explicat că centura de siguranță nu este un obiect de decor.
   Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, ne-a precizat că 720 de amenzi au fost aplicate șoferilor și pasagerilor de pe locul din dreapta față și alte 22 pasagerilor de pe bancheta din spate. Polițiștii atenționează că astfel de acțiuni vor continua, până când toți conducătorii auto și pasagerii vor înțelege că centura de si-guranță nu este un moft, ci o necesitate și o obligație legală.
Se știe că centura de siguranță poate salva vieți. Un exemplu elocvent în acest sens este cel al lui Adrian Fusaru, singurul supra-viețuitor al tragicului accident produs la începutul acestei luni, la intrarea în Focșani dinspre Garoafa, când două persoane au murit. 
   Specialiștii spun că în timpul unui impact, pasagerii din spate, care nu-și pun centurile de siguranță, se pot lovi dur de podul mașinii, iar pasagerul din mijloc, în general, zboară prin parbriz. Coliziunile sunt foarte periculoase chiar și la viteze mici. S-a constatat științific că un impact la 40 de kilometri pe oră supune corpul uman la presiuni similare cu o cădere de la etajul III al unei clădiri. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?