Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

„Provincialii“ aduc profit Direcţiei Silvice


   Cabanele de vânătoare folosite în regimul comunist de Nicolae  Ceaușescu au început să aducă profit Direcției Silvice (DS), după ce au fost închiriate unor persoane private. Ultima cabană de vânătoare închiriată pe termen lung de Direcția Silvică este „Lepșuleț”, din Tulnici. Cabana a fost închiriată de societatea Provincialii, unde acționar majoritar este Eugen Radu , clăpar și solist vocal în formația cu același nume. Cabana a fost închiriată contra sumei de 55 mii lei anual.
   Purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Focșani, Titi Olteanu, a explicat că decizia închirierii cabanelor a fost luată deoarece funcționau pe pierdere. Deși s-a încercat închirierea cabanelor inclusiv prin includerea lor în oferte turistice, procedura nu a dat rezultate. Doar în cazul cabanei Lepșuleț din Tulnici erau cheltuieli anuale cu administrarea de circa 80 mii lei. După închiriere, silvicultorii au început să înre-gistreze un profit considerabil. „La Cabana Dragomira am avut un profit de 300 milioane lei vechi după închiriere, față de o pierdere de 200 milioane lei în anul anterior”, a declarat inginerul Titi Olteanu.  Cabana Dragomira, din comuna Soveja, a fost construită în 1976, fiind folosită în acțiunile de protocol prezidențial. Cabana a fost modernizată – renovată în anul 2004. Dispune de un apartament cu baie proprie, un dormitor cu baie proprie, 2 dormitoare cu baie comună, bucătărie, sală de confe-rințe. Cabana de vânătoare „Lepșuleț” dispune de 8 dormitoare cu 15 locuri și 2 săli de conferințe.
   De asemenea, o altă investiție a DS Vrancea, păstrăvăria de la Lepșa, este pe profit. Cele 8-10 tone de păstrăv produse aici sunt considerate suficiente pentru a acoperi solicitările din zonă. Totuși, silvicultorii sunt nemulțumiți de calitatea apei, dar investiția în forarea unui puț este imensă datorită stratului gros de rocă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?