Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Deţinătorii de arme letale de foc, verificaţi


   Angajații Ministerului Administrației și Internelor (MAI) care dețin arme letale de foc, dar și oamenii simpli, vor fi verificați pentru a se stabili dacă au obținut legal permisele de port-armă. 
Åžeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisarul Vasile Ochean, a precizat că, în Vrancea, verificările vor începe în curând.
Controalele vor avea loc ca urmare a asasinatului dintr-un coafor din capitală, de săptămâna trecută, când un angajat MAI și-a împușcat soția și pe casiera unității, rănind alte câteva persoane. După verificări, s-a constatat că   dosarul de port-armă al agentului de poliție Gheorghe Vlădan era incomplet, acesta neavând aviz psihologic și nici certificat de cazier.
   În prezent, peste 2.300 de vrânceni sunt posesori de arme. Cei mai mulți sunt persoane fizice, iar majoritatea armelor deținute sunt letale. Polițiștii spun că dintre cele aproximativ 3.000 de arme deținute de vrânceni, 1.800 sunt letale, respectiv arme de vânătoare, și 1.200 neletale, respectiv pistoale cu bile de cauciuc, pistoale cu gaze și aer comprimat, dar și de tir sportiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?