Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elev de la Pedagogic, bătut de un licean de la LPS


   Un elev de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani a fost internat în spital timp de o săptămână, după ce un coleg, de la un alt liceu din municipiu, l-a bătut. Elevul acuzat de agresiune este în clasa a XI-a, la Liceul cu Program Sportiv, iar pe numele său a fost depusă o plângere la Parchet. Elevul agresor a fost deja sancționat cu o amendă de 100 de lei și riscă să i se scadă nota la purtare, la 7.

   Un elev de clasa a X-a, de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, a fost internat în spital, după ce un băiat de la Liceul cu Program Sportiv, împreună cu alți doi colegi, l-ar fi lovit cu brutalitate, aparent fără niciun motiv. Costică Lădaru povestește că incidentul s-a produs în seara zilei de 27 februarie, într-una dintre camerele Căminului Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”. Potrivit acestuia, Daniel Åžandru, de la Liceul cu Program Sportiv, l-ar fi lovit fără milă cu pumnii în stomac, din cauza unei neînțelegeri mai vechi.
   În urma loviturilor primite, Costică Lădaru a stat internat timp de o săptămână în secția de Chirurgie a Spitalului Județean. Medicii l-au diagnosticat cu traumatism abdominal închis.
Părinții lui Costică au depus deja o plângere la Parchet, dar acesta susține că se simte în nesiguranță și că se teme că oricând ar putea cădea, din nou,  pradă furiei colegului său. „Era seara, pe la 19.30, eram în cameră și era ușa încuiată. Un coleg mi-a spus să deschid, pentru că vrea să ia o cană. A intrat peste mine Daniel Åžandru cu alți băieți. M-au instigat, Daniel Åžandru mi-a dat cu pumnul în față, m-a bătut, iar unul mi-a dat cu pumnul în stomac foarte tare. Este un conflict mai vechi, de anul trecut, când acest băiat locuia și el la internat. De atunci îmi poartă pică, iar acum a venit să mă bată. Îmi este frică că se va putea repeta. Mama a depus plângere la Parchet pentru că îmi este teamă”, a spus Costică Lădaru, elev în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.
   Elevul acuzat, Daniel Åžandru, de la Liceul Sportiv, spune că i-ar fi dat doar o palmă deoarece ar fi fost provocat de Costică Lădaru. Adolescentul, care face parte din echipa de rugby a liceului, spune că totul a pornit de la o glumă făcută de Costică Lădaru, în urmă cu un an. Acesta i-ar fi aruncat ghetele pe holul căminului, iar în perioada în care au împărțit aceeași cameră, era veșnic pus pe ceartă.
Daniel Åžandu susține că el ar fi dorit doar să discute cu Costică Lădaru, acesta fiind lovit de un coleg de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani, la rându-i component al echipei de rugby a Liceului cu Program Sportiv. „Mai mergeam în vizită la foștii colegi. Nu mi-a spus nimic portarul, iar pedagogul nu era în cămin. Am intrat pe hol, am văzut ușa deschisă și l-am văzut. Eram doar cu doi colegi. L-am întrebat pe Costică de farsa de anul trecut și i-am spus ce a făcut cu ghetele mele. După care el m-a luat de piept și m-a împins de perete. Eu i-am dat o palmă, iar acel băiat, Radu Nicu, de la Colegiul Tehnic «Ion Mincu» a sărit să mă apere și i-a dat un pumn în stomac și am plecat. Atât s-a întâmplat, nimic mai mult. Nu părea să fie foarte grav”, a spus Daniel Åžandru.

Aruncă vina unul asupra altuia

   Radu Nicu, elev al Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, nu recunoaște că l-ar fi lovit cu pumnul pe Costică Lădaru. El susține că i-a dat doar o palmă, pentru a-l liniști. Prin urmare, Radu Nicu a aruncat vina asupra unui alt elev, pe nume Diaconu, de la Liceul cu Program Sportiv. „Am mers împreună cu acești băieți la Căminul de la Colegiul Asachi. În acea seară, Åžandru l-a văzut pe acel băiat, i-a dat o palmă, apoi eu am sărit să îi despart și i-am dat și eu o palmă, dar nimic mai mult. Alt băiat, care era cu noi, Diaconu, a dat cu pumnul în stomacul acelui elev, după care am plecat”, a spus Radu Nicu.
   Nici Ionuț Diaconu nu recunoaște că l-ar fi lovit pe Lădaru și pasează vina asupra lui Radu Nicu. „I-am dat doar o palmă, cu pumnul a dat Radu Nicu”, a susținut acesta.

Portarul a fost bruscat

   Directoarea Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”, Mihaela Horeangă, care a anchetat prima dată incidentul, spune că elevii de la Liceul cu Program Sportiv au pătruns în curtea unității de învățământ bruscând portarul de la intrare. Au intrat în cămin tocmai când pedagoga era la sala de mese, profitând astfel de lipsa acesteia. Potrivit acesteia, nici victima incidentului nu a dorit să spună, din start, ce s-a întâmplat. „Au intrat acei indivizi în curtea liceului și au îmbrâncit portarul. Au speculat momentul când era pedagoga la masă și au intrat peste elev, probabil știind că el este în cameră. După cele petrecute au și fugit. Noi am anunțat mama, care ulterior a depus plângere la Parchet”, a spus Mihaela Horeangă.

100 de lei amendă și, posibil, nota 7 la purtare

   Adolescentul care ar fi provocat acest scandal, Daniel Åžandru, s-a  ales cu o amendă de 100 de lei, dar și cu o plângere la Parchet. Cei din conducerea Liceului cu Program Sportiv din Focșani spun că elevul s-ar putea alege și cu nota scăzută la purtare, astfel de comportamente agresive fiind total interzise, mai ales în cazul unui sportiv.
   „Nu aprobăm asemenea tip de comportament violent. Nu este caracteristic datorită exigenței și eticii sportive și mai ales al renumelui școlii. Este un eveniment regretabil, care dorim să nu se mai întâmple. Urmează ca în Consiliul Profesional să fie dezbătut acest incident, de regulă cu o săptămână înainte de terminarea școlii, când se discută cazurile speciale cum ar fi și acesta. Niciodată nu a reieșit acest elev că ar fi violent, îl cunosc de 3 ani din clasa a IX-a. Chiar este o fire introvertită, probabil s-a acumulat ură, a vrut să se răzbune și a răbufnit. Nu am fost de față și nu pot spune mai departe”, a spus profesorul Ionel Agrigoroaie, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?