Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Elevii din Tâmboești au fost în excursie și au modelat lut, în săptămâna altfel


În săptămâna 23-27 aprilie 2018, în școlile de pe raza comunei Tîmboești, respectiv Școala Gimnazială Tîmboești și Școala Gimnazială Slimnic, s-au desfășurat activități specifice programului „Școala altfel”, unde orele au fost înlocuite cu activități speciale, pe care elevii, părinții și cadrele didactice le-au stabilit împreună. Astfel, au fost derulate activități privind igiena și sănătatea, activități care au testat cultura generală a elevilor, întreceri sportive, excursii sau ateliere de creație.
Excursia tematică a fost realizată cu sprijinul primăriei, unde cei 100 de elevi ai școlii Tîmboești au vizitat mai multe obiective, precum Grădina Botanică, Palatul Culturii, Teiul lui Eminescu și Parcul Copou din Iași. O altă activitate deosebită a fost parteneriatul „Ceramica, de la tradiție la artă”, încheiat între Școala Gimnazială Tîmboești și Liceul de Arte Hariclea Darclee din Brăila. Profesorul Constantin Lucian a trezit curiozitatea și simțul estetic, creativ și practic al elevilor participanți. Aceștia au modelat diferite obiecte din lut, urmând ca acestea să fie expuse după ardere.
A fost o activitate în care elevii au fost dornici să descopere și să promoveze valorile tradiționale strămoșești, în același timp fiind interesați de valorile culturii naționale. „Este important ca activitățile alese să aibă pe lângă partea educativă și o latură distractivă și informală. În această săptămână, copiii s-au simțit minunat, au învățat foarte multe lucruri prin joc, prin activități care le-au pus imaginația la lucru, prin atelierele de creație și prin excursia la Iași oferită de către Primăria Tîmboești. Au fost desfășurate activități deosebite, în care elevii au fost dornici să participe la concursuri, la dezbateri, competiții sportive, ateliere pe diferite teme, s-au simțit importanți și pentru acest lucru vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut ca lucrurile bune să se întâmple în această «Săptămână altfel»”, a declarat Ana Gavrilescu, directoarea Școlii Tîmboești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?