Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

59 de locuri de muncă, 11 viitori şomeri


   Agenția Județeană pentru Ocuparea  Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea a identificat doar 59 de locuri de muncă vacante, deși în județ sunt câteva mii de șomeri. Numărul acestora va crește, căci Agenția a primit din partea a trei angajatori notificări pentru disponibilizarea colectivă a 11 salariați.
   Domeniile în care vor fi operate concedieri sunt transportul pe calea ferată, comerț și administrație publică și apărare, dar reprezentanții AJOFM nu au vrut să precizeze ce instituții fac disponibilizări. Cei 11 vor rămâne fără locuri de muncă în martie, aprilie și iunie. Numărul vrâncenilor fără locuri de muncă a ajuns la 8.121.
   Pentru confecțio-ner-asamblor articole din textile sunt 33 de locuri vacante, pentru muncitor necalificat în industria confecțiilor 20 de locuri, iar restul de șase posturi sunt pentru inginer tricotaje confecții, agent vânzări, amanetar și operator mase plastice.
   Oferta, valabilă pentru perioada 7-14 martie, cuprinde și joburi peste hotare, în țări ca Danemarca, Germania, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Italia și Austria. Se pot angaja cei calificați în meserii ca medic specialist pediatru, neurolog, inginer proiectare, specialist software, asistent medical sau instructor scufundări. De asemenea, locuri vacante sunt și pentru cei care vor să lucreze ca agent call center, bucătar, stivuitorist, sudor, mecanic sau drujbist. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?