Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO şi GALERIE FOTO: Diversiuni pedeliste în Piaţa Unirii


  

 

Mai mulți vrânceni, care protestează în Piața Unirii din Focșani, s-au plâns, ieri seară, că pedeliștii  încearcă să-i intimideze. Teodor Roman a precizat, la microfon, că zilele trecute, tatăl directoarei pedeliste de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea, Eliza Botezatu, le-a făcut poze de pe partea cealaltă a drumului, după care s-a apropiat de ei și a început să-i jignească și le-a cerut să renunțe la proteste.  Teodor Roman a adăugat că ieri, un bărbat oferea flori doamnelor și domnilor care treceau prin zona Pieței Moldovei și le spunea că sunt din partea membrilor PDL. „Astăzi (ieri – n.r) un florar, nu-i cunosc numele, oferea flori, la doamne și domni și le spunea: «Vedeți că sunt din partea PDL». Am vrut să întreb pe cineva dacă știe cum îl cheamă, dar nu am reușit să-i aflu numele. Ieri (luni-n.r.) vis-a-vis, un domn fotografia Piața Unirii. Am spus că este un trecător, dar nu a fost așa. S-a apropiat, a mers la o persoană care era aici și i-a vorbit foare urât și vulgar. Nu am mai răbdat și i-am spus să-i fie rușine și să ne lase în pace să ne desfășurăm activitatea așa cum dorim, pentru că este o țară liberă. Am aflat mai târziu că este tatăl directoarei de la ITM”, a spus Teodor Roman.
   Avocatul Didi Băjenaru le-a transmis guvernanților și președintelui Traian Băsescu că istoria nu iartă și că va veni ziua în care vor plăti pentru că au distrus România. „Au fost crescute prețurile la medicamente și alimente, în timp ce salariile au rămas de batjocură. Serviciile secrete conduse de Traian Bă-sescu au aceeași mentalitate de comunism și încearcă prin toate căile să câștige alegerile prin fraudă, deși nu au soluții printru a pune România pe un cale normală. Poporul român este în pragul disperării deoarece peste 50 la sută din oameni se află sub limita sărăciei. Regimul Băsescu trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna că țara nu-l mai vrea. Zilnic, în instituția Prefecturii, sunt doi oameni de la SRI care îi filmează pe protestatari. Toate telefoanele mobile ale populației sunt ascultate și pot fi blocate în orice moment”, a spus avocatul Didi Băjenaru.

„Mafia pedelistă va pica după alegeri”

   Protestatarii vrânceni cred că mafia pedelistă va pica după alegeri. „Asemenea mișcări în toată țara trebuie  să-i pună pe gânduri pe cei de la conducere. Este normal să demisioneze, este normal să iasă și să explice cum și-au bătut joc de această țară. Sunt responsabili în fața copiilor mei, că nu au un viitor. România se află într-o stare critică, iar pedeliștii au dus această țară la sapă de lemn. Mafia pedelistă va pica după alegeri”, a spus un alt protestatar, venit de la Străoane.

„Din umila pensie îmi pot cumpăra o pastilă”

   Cea mai mare dorință a manifestanților este în continuare ca Traian Băsescu să-și dea demisia din funcția de șef al statului. „Am venit în Piața Unirii din Focșani pentru a protesta împotriva actualului guvern, dar și a unor măsuri pe care le-a luat ciuma portocalie. Am ajuns să ne rugăm, cu umila noastră pensie, să cumpărăm o pastilă. Pensionarii au construit tot ce au dărâmat nenorociții pedeliști. În cea mai mare parte din guvernarea actuală, preșe-dintele Traian Băsescu, prin marionetele politice subordonate, ne-a otrăvit sufletele sădind neîncrederea între categoriile sociale, punându-ne pe unii împotriva altora, refuzând și mimând dialogul social” a spus Romică, un protestatar din Focșani. La proteste au participat și alți pensionari care au spus că nu au bani nici de medicamente. „Am venit să protestăm pentru viața grea pe care ne-a creat-o acest Guvern. Viața grea se datorează acestui marinar înrăit. Mă mir că nu l-au înghițit valurile mării”, a declarat pensionarul  Roman Toader din Focșani.

„Oamenii se  sinucid pentru că  în România nu se mai poate trăi”

    Oamenii speră ca odată cu venirea primăverii, numărul protestatarilor să crească, iar rezultatul final să fie schimbarea guvernului și demiterea lui Traian Băsescu.  „Împlinim aproape două luni de când protestăm pentru că vrem să scăpăm de acest Guvern, de acești incompetenți, de Băsescu. Am sperat că își va da demisia de onoare dar acest conducător al nostru nu are onoare, a călcat pe cadavre, a omorât mulți oameni după cum se vede. A scăzut natalitatea și a crescut mortalitatea. Oamenii se  sinucid pentru că  în România nu se mai poate trăi. Trebuie să ieșim mai mulți în stradă dacă nu pentru noi, pentru cei care urmează să se nască, pentru fii, pentru nepoți, pentru a le asigura un trai mai bun”, a strigat Eusebiu Tătaru membru al Mișcării Civice din Focșani. „Voi osândiți la foame, sus, haideți să-nvingem tirania. Acest regim ne-a distrus țara mai mult ca toate sistemele oligarhice din toată lumea asta. Nu este un președinte pentru poporul său, el este numai pentru el și cunoștințele sale. Avem nevoie de un președinte care să fie un adevărat conducător pentru poporul său”, a declarat Vasile Ionescu. „Sunt unii care se întreabă dacă îi dăm pe aceștia jos, pe cine punem în locul lor? Lumea s-a săturat de promisiuni, de minciună, de sărăcie. Trăim cu speranța că vor veni alți politicieni să ne ajute să ieșim din această sărăcie. Ne spun «mulțimea», dar nu suntem «prostimea», suntem adevărata țară, trebuie să țină cont de noi pentru că de noi sunt aleși”, a mai spus la microfon unul dintre protestatari.

Vrâncenii protestează de 45 de zile

   Protestatarii vrânceni au ieșit în stradă timp de 45 de zile. Autorizația de organizare a mitingurilor de protest a fost obținută de Asociația pentru Mediu, Organizare Regională și Formare. Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, în Piața Unirii pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?