Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Elevii cu deficienţe, în vizită la Buzău


   Elevii claselor a IX-a A și a IX-a B, de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, au oferit câte un mărțișor,  la început de primăvară, colegelor de la Colegiul Economic din Buzău, din clasa a IX-a F. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului educațional „Ne unește adolescența”. Elevii unității de învățământ gazdă s-au declarat interesați să lege prietenii strânse cu oaspeții din Vrancea, care deși nu pot vorbi, au aceleași preocupări și aspirații ca ei.
   Proiectul este unul pilot, iar din acest motiv, în această primă fază, cadrele didactice coordonatoare au ales să implice elevii unei singure clase din liceul buzoian. Se preconizează însă că rezultatele vor fi unele ce îi vor motiva să continue proiectul și în anul școlar 2012 – 2013.
   Elevii celor două unități de învățământ s-au bucurat de prezența profesoarei focșănene Lonia Popescu, interpret în limbaj mimico-gestual, care a prezentat cultura surzilor și, împreună cu elevii săi, le-a arătat colegilor de la Liceul Economic buzoian câteva dintre cele mai uzuale semne ale limbajului mimico-gestual. Doi copii focșăneni au făcut o demonstrație de dans popular, care i-a uimit pe toți cei prezenți. Deși nu aud, cei doi sunt dansatori foarte talentați.
   Deși realizată în mod organizat, comunicarea a fost spontană, elevii și profesorii putând să adreseze diferite întrebări, în funcție de curiozitatea de moment. Elevii Colegiului Economic Buzău le-au mulțumit pentru vizită elevilor de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, cu mărțișoare. În schimb, au primit tot mărțișoare, confecționate chiar de oaspeți. „Åžcoala noastră susține acest tip de activități și de aceea îi felicit pe toți cei care s-au implicat în realizarea lor. Elevii sunt foarte deschiși și sociabili, iar realizarea proiectului este de fapt un răspuns la dorința lor de a cunoaște și de a se cunoaște. Le mulțumim elevilor și profesorilor de la Centrul de Educație Incluzivă și îi asigurăm că ușile Colegiului Economic Buzău le vor fi  deschise oricând”, a precizat profesoara Marioara Lungu, directorul Colegiului Economic din Buzău.
   Proiectul educațional „Ne unește adolescența” va continua și în săptămâna „Åžcoala altfel”, atunci când elevii buzoieni vor veni în vizită la Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?