Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Groparii focşăneni au înhumat 405 persoane


   Reprezentanții Direcției de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) din cadrul Primăriei Focșani și-au publicat raportul de activitate pe anul 2011. Instituția se ocupă cu ecarisajul, întreținerea și modernizarea spațiilor verzi, măturatul și spălatul străzilor, stropitul și întreținerea căilor publice, deszăpezirea, dezinsecția, administrarea cimitirelor, reparații la străzi și marcaje rutiere, parcările din oraș și altele.
De toate acestea se ocupă cei 303 oameni. „Serviciul administrare cimitire a executat prestări de servicii către populație pentru 405 înhumări defuncți, 369 săpături gropi și 307 deshumat oseminte. În anul 2011 au mai fost măsurate un număr de 1.789 de morminte, numărul total de locuri introduse în calculator ajungând la 8.880”, se arată în raportul de activitate.
   De asemenea, angajații DDSP au capturat 2.518 câini comunitari, dintre care 56 au fost revendicați de stăpâni, iar 1.297 eutanasiați. „Toate animalele din adăpost care au fost revendicate, conform legii, au fost sterilizate, microcipate, deparazitate și vaccinate. Ca obiectiv pentru anul 2012, Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân și-a propus intensificarea activității de ridicare a câinilor comunitari de pe raza Municipiului Focșani”, arată directorul Laurențiu Mocanu, în raport.
   Tot în 2011, Direcția a mai ridicat mașini parcate neregulamentar în valoare totală de 263.025 lei și a cumpărat o autospecială pentru ridicări auto: „Parcul auto are o vechime medie de 20,2 ani. Aceste utilaje sunt deservite de 24 de conducători auto profesioniști, doi mecanici auto și un electrician auto”. În aceste condiții, nu este de mirare că documentul se încheie cu precizarea că este necesară „înlocuirea și modernizarea parcului auto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?