Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Preşedintele Germaniei a demisionat


   Președintele Germaniei, Christian Wulff, vizat de un scandal de corupție, a anunțat vineri că demisioneză din funcție. „Încrederea concetățenilor mei este afectată. Din acest motiv, nu mai este posibil să îmi exercit funcția. De aceea demisionez”, a declarat solemn Wulff, un conservator care a fost ales cu dificultate la președinție în iunie 2010, în urma eforturilor cancelarului Angela Merkel.
Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a cerut joi seara ridicarea imunității președintelui Christian Wulff, în urma suspiciunilor de prevaricațiune. Wulff este criticat aspru de la jumătatea lunii decembrie de presa germană, care îl acuză că a profitat de poziția sa de șef al Guvernului din Saxonia inferioară pentru a obține diverse avantaje financiare, încercând apoi să ascundă aceste afaceri.
   Președintele german a fost atacat fără menajamente pentru că a ascuns un împrumut, a profitat de vacanțe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogați, iar apoi pentru că a încercat să facă presiuni asupra jurnaliștilor cu scopul de a împiedica publicarea informațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?