Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mascara: ghid de bună folosire


   Mascara îți schimbă privirea instant, făcând-o mai sexy și seducătoare. Fie că alegi un machiaj complex în fiecare zi sau apelezi doar la mascara și balsam de buze, trebuie să știi că există câteva reguli. Ai fi tentată să spui că mascara e atât de ușor de folosit, încât regulile sunt de prisos. Cu toate acestea, inovațiile în domeniul frumuseții au transformat banalele mascara în produse care îți transformă instant genele naturale într-unele care par false.

E nevoie, așadar, de un ghid de bună purtare:
 
   Evită mascara mov, albastru sau verde! E adevărat că nuanțele intense sunt în tendințe, însă mai ales în timpul zilei e bine să le eviți. Da, arată bine pentru un machiaj fantezie, dar pentru look-ul de zi cu zi o mascara în nuanțe de negru sau maro este mult mai potrivită. 
 
   Alege o mascara de calitate! Fii atentă la detalii, mascara nu trebuie să se curețe de pe gene, să se întărească prea tare, sau să lase urme pe piele după mult timp de la aplicare.
Nu utiliza mascara waterproof zi de zi. Acesta se îndepărtează mai greu și riști să-ți traumatizezi genele. Alege-l numai când este necesar, fără să faci un obicei din asta. 
 
   E în regulă să aplici mascara în două straturi. Dacă vrei să-ți retușezi machiajul nu aplica mascara peste straturi deja uscate demult. Genele vor arăta mult prea încărcate, un efect de evitat, mai ales pentru machiajul de zi.
 
   Vrei gene curbate? Alege o mascara cu periuță specială, ușor curbată, cu peri și ferește-te de instrumentele pentru întors gene, mai ales dacă nu ai îndemânarea necesară.
 
   Nu aplica apă termală ca să-ți împrospătezi machiajul! Acest truc s-a răspândit cu viteza luminii, dar nu este atât de eficient. Din contră, apa pulverizată poate să afecteze mascara, să o facă să se scurgă, să interacționeze cu fondul de ten sau pudra, făcând anumite ingrediente să oxideze. Rezultatul este un ten pătat, lipsit de luminozitate, cu aspect încărcat.
  
   Mascara nu trebuie folosită de mai multe persoane. Așadar, nu împrumuta mascara. Riști să o contaminezi cu germeni și bacterii, care se vor înmulți cu viteza luminii. Dacă este necesar să împrumuți mascara, după utilizare nu băga periuța la loc în tub. Spal-o bine cu apă și săpun și dezinfecteaz-o cu alcool izopropilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?