Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

PSD a organizat un pod aerian cu ajutoare pentru sinistraţii din Vrancea


   Partidul Social Democrat a organizat un pod aerian pentru transportul ajutoarelor destinate sinistraților din județele Vrancea și Buzău. Primul elicopter, încărcat cu 700 de Kg de alimente, a plecat din municipiul Brașov către comuna Tâmboiești, Vrancea. Transporturile aeriene vor continua și în zilele următoare, în măsura în care condițiile meteo vor permite acest lucru. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că toate costurile privind transportul ajutoarelor vor fi suportate exclusiv din donațiile membrilor și simpatizanților partidului. Conducerea centrală a PSD a transmis către organizațiile județene ale PSD procedurile pentru transportul de ajutoare destinate sinistraților.
   Județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Iași și Galați vor organiza convoaie auto către județul Vrancea.
   Județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș vor trimite ajutoarele fie către municipiul Brașov, pentru transportul aerian, fie direct pe cale auto către județul Vrancea.
Åži TSD și OFSD vin în ajutorul cetățenilor din județele Vrancea și Buzău și din celelalte zone afectate de căderile masive de zapadă din ultimele zile. „Toți cei care vor să fie solidari cu românii aflați în dificultate, care se luptă să supraviețuiască, pot contribui alături de tinerii și femeile social democrate donând alimente neperisabile, apă, pături, îmbrăcăminte, lopeți și aparate de încălzire. Organizațiile TSD și OFSD din județele limitrofe și județele afectate vor organiza acțiuni de voluntariat pentru transportul și distribuția produselor către sinistrați”, se arată într-un comunicat de presă.  
   De asemenea, conducerea PSD a făcut un apel în special către organizațiile din județele limitrofe zonelor afectate să-i contacteze pe întreprinzătorii care pot pune la dispoziție utilaje pentru operațiunile de deszăpezire.

„Doar casele și drumurile au fost acoperite de zăpadă, nu și omenia”

   Organizația PSD Vrancea a demarat o campanie de strângere de ajutoare pentru vrâncenii izolați de mai multe zile de ninsorile abundente și viscolul puternic. „Ninsorile abundente din ultima săptămână și managementul defectuos al autorităților guvernamentale au făcut ca în acest moment să avem în județul Vrancea localități izolate și câteva zeci de mii de oameni sinistrați. Sunt oameni care de zile bune suferă de frig, foame și sete. Este de datoria noastră, ca oameni în primul rând, să încercăm să-i ajutăm. De aceea, organizația PSD Vrancea a inițiat o campanie de întrajutorare a celor sinistrați, acțiunea desfășurându-se la sediul din Bulevardul Republicii din municipiul Focșani”, se arată într-un comunicat remis presei de către preșe-dintele PSD Vrancea, Ma-rian Oprișan.
   În comunicat se arată că toți cetățenii Focșaniului, precum și cei din județ, sunt așteptați să aducă tot ceea ce poate fi de ajutor „zecilor de mii de vrânceni prizonieri în propriile lor case”. „Cu această ocazie, țin să mulțumesc și celor care deja sunt printre sinistrați, dar și tuturor celor care vor dovedi cu siguranță că în Vrancea doar casele și drumurile au fost acoperite de zăpadă, nu și omenia”, se arată în finalul comunicatului semnat de Marian Oprișan.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?