Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevii din clasa pregătitoare pot învăţa simultan cu clasele I-IV


   Din cauza faptului că numărul copiilor este în continuă scădere, prin unele cătune din mediul rural nu vor fi suficienți elevi pentru a forma o clasă pregătitoare, din anul școlar viitor. Asta i-a determinat pe cei din conducerea Ministerului Educației să aprobe un ordin, potrivit căruia elevii din clasa pregătitoare pot învăța simultan cu colegii din clasele I-IV.
   Astfel, dacă până în prezent legislația permitea ca doar clasele primare să fie comasate, acum și clasele pregătitoare pot fi incluse în același sistem, dacă numărul de elevi este mai mic de 12, care este minimul necesar impus.
   Cele mai multe comasări se vor face în mediul rural, sunt de părere reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. „Ordinul 3.062 privind aprobarea Metodologiei de organizare a claselor din învățământul preuniversitar în regim simultan, asigură în fond accesul la educație pentru toți copiii. În situații excepționale, în unitățile de învățământ în care formarea claselor nu este posibilă din cauza numărului mic de elevi, la nivel primar, se pot organiza formațiuni de studiu cu efective mai mici decât minimul prevăzut de lege, cu aprobarea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Åžcolar, în urma unei solicitări bine argumentate a unității de învățământ. Ne-am dori ca aceste solicitări să vină într-adevăr în sprijinul copiilor și nu în asigurarea unui post unei anumite persoane, cu influență la autoritățile locale”, a declarat Iordache Bostan, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
În aceste condiții, începând cu anul școlar 2012 – 2013, în cazul în care efectivele de elevi de la clasa pregătitoare vor fi mai mici decât minimul necesar, adică 12 elevi la fiecare clasă, potrivit ordinului dat de Ministerul Educației, se vor putea forma clase simultane.
   Desfășurarea procesului de învățământ de la clasele organizate în regim simultan va fi asigurată, cu prioritate, de cadre didactice calificate.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?