Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Universitatea „Dunărea de Jos‟ a sărbătorit 75 de ani de învățământ superior la Galați

De Ziua Universității, printr-o ceremonie care a avut loc, ieri, în Aula „Alexandru Ioan Cuza” din Campusul Științei, prezidată, cu eleganță, chiar de Rectorul UDJG, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, comunitatea academică a adunat în jurul ei prieteni pentru a sărbători 75 de ani de învățământ superior la Galați.
În deschiderea festivității, studenți ai Facultății de Arte din Galaţi au interpretat Imnul Național al României și cântecul academic „GAUDEAMUS IGITUR“ și a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru”. ÎPS
Casian Crăciun, Arhiepiscopul „Dunării de Jos” a vorbit despre menirea instituției academice de a ține sus pe catarg cultura și spiritualitatea românească.
„La 75 de ani de învățământ universitar la Galați, mă plec în fața valorilor pe care le-a creat această instituție, îmi doresc să iubim universitatea ca pe propria mamă, să intrăm în clădirea ei ca într-o biserică, să oficiem, prin educație și cultură, în fața studenților precum înaintea sfintelor icoane izvorâtoare de energii și fapte luminoase”.
Chiriarhul Dunării de Jos a adus, cu această ocazie, un pios omagiu rectorilor UDJG anteriori, prezenți în sală sau printre îngeri. La final de discurs, ca semn al prețuirii și al binecuvântării, ÎPS
Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos din Galați, a conferit Rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați Ordinul cel mai mare: Crucea „Sfântului Apostol Andrei”. Au ținut să fie alături de instituția gălățeană la ceas aniversar: Andrei Alexandru, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dumitru Ilie, consilier în Ministerul Educației, rectori, membri ai Consorțiului Universitaria, colegi din țară, (de la Universitatea din Craiova, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Maritimă din Constanța), reprezentanți ai institutelor de cercetare, parteneri, absolvenți și studenți.
Și autoritățile locale și regionale au felicitat instituția de învățământ superior.
Claudiu-Sorin Gavril, Prefectul Galațiului, a declarat: „Respect UDJG pentru contribuția pe care a avut-o la dezvoltarea educației și cercetării în țară, la formarea a numeroși specialiști în diferite domenii, ceea ce a dus la un impact pozitiv asupra comunității locale și regionale. La Galați se face cercetare de calitate și cred că, așa cum s-a întâmplat și până acum, veți face ca numele Universității să se afle cât mai des pe buzele tuturor și de acum încolo. Vă felicit și vă doresc multe realizări, pe măsura experienței acumulate în acești 75 de ani”.

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a transmis: „UDJG este o perlă pe care profesorii, rectorii care s-au perindat de-a lungul timpului au șlefuit-o frumos. Astăzi, avem peste 70 de mii de specialiști care au plecat de pe băncile Universității pentru a ridica economia județului, a regiunii, a României sau pentru a lucra oriunde în lume. Universitatea «Dunărea de Jos» inspiră generații de tineri, creează povești de succes, inovează și se implică activ în dezvoltarea comunității. Ne mândrim cu o comunitate academică de exceptie, cu oameni talentați, inteligenți și dedicați”.
Alocuțiuni au avut și city managerul
Cezar Bichescu, cadru didactic la UDJG, dar și Ionuț Ciprian Dobre, Vicepreședinte al CJ Brăila, și Constantin Toma, Primar de Buzău și fost absolvent al Facultății de Inginerie, care au ținut să felicite instituția de învățământ superior și să-și exprime bucuria pentru parteneriatele încheiate până acum cu UDJG. Ziua Universității a continuat cu un cocktail oferit oaspeților și comunității academice în holul sediului central, urmat, la ora 19:30, de un spectacol inedit de lasere, cu ajutorul căruia pe clădire s-au proiectat sigla UDJG dar și cifra 75. Manifestările dedicate acestei sărbători vor continua toată săptămâna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?