Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„De o săptămână asigurăm legătura cu Vrancea arhaică“


   De aproape o săptămână, legătura între Focșani și zecile de sate din partea de munte a Vrancei, localitățile din Podgoria Panciu, inclusiv orașul Panciu se face numai prin orașul Odobești. Situația este nemaiîntâlnită în ultimii ani. Aceasta deoarece DN 2D și DN 2M au fost blocate de nămeți, iar Secția de Drumuri Naționale Vrancea a abandonat aceste artere. „Dacă nu am fi avut sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, să putem menține deschisă axa de legătură cu Focșanii, prin Odobești-Câmpineanca, cu siguranță localitățile de pe Valea Milcovului, Valea Putnei, orașul Panciu și toate comunele din zona de munte ar fi fost sinistrate, rupte de lume, așa cum s-a întâmplat pe Valea Râmnicului, la Dumitrești, Vintileasca, Jitia. Practic, de o săptămână tot traficul auto din partea de munte a județului se derulează numai prin orașul Odobești. Pentru a asigura fluența traficului, toate utilajele Primăriei și personalul din Serviciul pentru Situații de Urgență se ocupă de îndepărtarea zăpezii de pe rutele principale și curățarea arterelor laterale. Circulația rutieră s-a dublat prin oraș și facem eforturi mari pentru a elibera toate străzile”, a afirmat primarul Nicolaș.
   Acesta a arătat că o problemă este carburantul deoarece stațiile de carburant din oraș nu au mai putut fi alimentate. „Am comunicat această situație la Consiliul Județean, iar președintele Marian Oprișan a cerut la Guvern suplimentarea cotei de carburant pentru ca până la sfârșitul săptămânii să putem transporta zăpada de pe carosabil, ca  școala și celelalte instituții să funcționeze normal”, a spus Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.
   Dacă la Odobești ar fi funcționat Spitalul Orășenesc, pacienții din zona de munte a județului și cei din oraș nu ar mai fi fost nevoiți să aștepte, blocați prin nămeți, ore în șir, pentru a ajunge în miez de noapte, la Spitalul Județean din Focșani. „Încă o dată, realitatea din teren a dovedit că este nevoie de un Spital public la Odobești. Sperăm ca rațiunea să învingă politicianismul celor din PDL, care au închis Spitalul, prin meschine calcule contabilicești, făcute în birourile din București, fără să țină cont de nevoile și probleme cetățenilor”, ne-a mai spus primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?