Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Australia: Un leu a fost operat de cancer la testicule


   Medicii veterinari de la o grădină zoologică australiană au realizat o intervenție chirurgicală inedită pentru a salva un leu mascul. Bolnav de cancer la testicule, animalul a fost nevoit să-și sacrifice puțin din bărbăție ca să-și prelungească viața.
   O operație realizată pe singurul leu mascul de la grădina zoologică din Adelaide (sudul Australiei) a emoționat presa locală. De circa două luni, îngrijitorii au observat că ceva nu este în regulă cu Mujambi. Leul de șase ani, cântărind 160 kg, nu prea avea poftă de mâncare, îi năpârlea coama și avea ganglioni umflați. ‘Era letargic și vomita din când în când’, a spus Ian Smith, medic veterinar al grădinii zoologice. Testele de sânge au arătat că Mujambi avea un nivel ridicat de estrogeni (hormoni feminini), ceea ce sugera că avea cancer la testicule. După o operație destul de periculoasă care a durat trei ore și care a mobilizat circa 15 persoane, leului i-a fost extirpat un testicul.
   Doctorul Smith consideră că Mujambi se va reface după extirpare, fiind de părere că acest tip de tumoră localizată nu s-a răspândit în alte părți ale organismului animalului. S-au efectuat totuși teste complementare (biopsie la rinichi și ficat), iar rezultatele sunt așteptate săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?