Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Rogoz, numit politic în funcţia de inspector general adjunct


Inspectorul școlar general adjunct, Maria Lupu, a fost schimbat din funcție, în locul său fiind numit Stan Rogoz, care are carnet de membru PDL de câțiva ani buni. Decizia este una politică și a fost luată de Ministerul Educației, care nu s-a îndurat să lase fără funcție și salariu de câteva mii de lei, lunar, pe unul dintre cei mai aprigi susținători ai politicilor educaționale dezastruoase, implementate în ultimii ani de mi-nistrul Daniel Funeriu. 
Numirea lui Rogoz în funcția de inspector școlar general adjunct a fost făcută ieri, dar acesta nu a răspuns la telefon pentru a i se consemna punctul de vedere. De asemenea, Bostan s-a făcut că plouă atunci când a fost întrebat de rocadă, susținând că „mai bine știu doamna Lupu și domnul Rogoz”, de parcă nu el ar fi șeful Inspectoratului Åžcolar. Nici Maria Lupu nu a răspuns la telefon, pentru a i se consemna punctul de vedere. De astăzi, aceasta va reveni în funcția de profesor de Limba și literatura română la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, unde este titulară.
Stan Rogoz a mai fost inspector general adjunct, ba chiar și inspector general, fiind pus în fruntea Inspectoratului Åžcolar de PDL, care a politizat toate instituțiile și toate funcțiile, de la femeie de serviciu până la director, cu scopul de a-și asigura „logistica” pentru campania electorală din acest an.
Rogoz s-a făcut remarcat după ce a schimbat din funcții mai mulți directori de școli, care au obținut rezultate foarte bune și erau apreciați de colectivul cu care lucrau, înlocuindu-i cu politruci pedeliști. Totul a culminat cu numirea propriei soții în funcția de director adjunct al Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud. De asemenea, după ce Bostan a revenit în funcția de șef al ISJ, o bună perioadă de timp el a încasat salariul de șef al instituției, deși nu avea atribuții. El este așteptat astăzi la sediul Inspectoratului Åžcolar, pentru a-și lua în primire noua funcție de conducere. 

49 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?