Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Începe recensământul copiilor de clasa I şi clasa pregătitoare


Directorii unităților de învățământ au primit sarcina de a efectua, până pe 19 februarie, recensământul copiilor care la toamnă vor intra în clasa I sau clasa pregătitoare. Solicitarea a fost făcută în baza unei dispoziții trimise de reprezentanții Ministerului Educației. Astfel, directorii vor efectua recensământul în baza Ordinului 3.064 pentru aprobarea metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare și clasa I, pentru anul școlar 2012 – 2013 și a calendarului de înscrieri.
La nivelul județului Vrancea s-a format deja o comisie, urmând a se forma comisii similare și la fiecare unitate de învățământ în parte. Scopul înființării acestora este acela de a se ști cu precizie numărul copiilor ce vor învăța, din toamnă, în clasa pregătitoare și clasa I.
Situația statistică va fi centralizată și raportată Ministerului Educației, în cel mai scurt timp. „Fiecare unitate școlară va trebui să rea-lizeze recensământul. Finalizarea acestuia va fi pe 19 februarie, dată la care trebuie întocmită situația din fiecare circumscripție școlară, apoi va fi trimisă către Minister. Va fi o comisie județeană, apoi o altă comisie la nivel de fiecare școală, care va face acest lucru”, a declarat Iordache Bostan, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
Pentru moment, nu se știe exact cum se va realiza acest recensământ, însă se are în vedere ca cei care se ocupă de realizarea lui să ia la pas fiecare casă, pentru a nota numărul exact al copiilor cu vârstă școlară.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?