Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Nu mai sunt drumuri blocate


După trei zile de coșmar cu multă zăpadă, viscol, mașini împotmolite și drumuri blocate, situația a revenit sâmbătă, la normal. După ce s-a oprit viscolul, utilajele de la deszăpezire au putut interveni astfel încât, sâmbătă după-amiază, traficul rutier a fost reluat pe toate arterele care au fost blocate timp de trei zile.
Comisarul șef Alexandru Cara de la Serviciul Rutier ne-a precizat ieri, că pe drumurile din județ nu mai sunt blocaje și că se circulă în condiții de iarnă.
El a adăugat că în această perioadă critică nu au fost înre-gistrate accidente de circulație. Polițiștii vrânceni recomandă șoferilor să respecte cu strictețe regulile de circulație pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite.
Åžoferii sunt sfătuiți să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce în prealabil au consumat băuturi alcoolice și să se informeze înaintea plecării în călătorie asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze permanent  viteza de deplasare la condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță și să păstreze o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față, mai ales atunci când deplasarea se face pe un drum acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.
Oamenii legii îi mai sfătuiesc pe șoferi să evite pe cât posibil manevrele de depășire care nu sunt absolut necesare, să evite bruscarea sistemului de direcție și a mecanismului de frânare al autovehiculului și să folosească cu precădere frâna de motor în locul frânei de serviciu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?