Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Duşa: Dacă există un acord politic putem face anticipate în două luni


Alegerile parlamentare anticipate se pot face în 60 de zile, dacă există un acord politic între toate partidele, a declarat liderul deputaților PSD, Mircea Dușa. „Mă miră faptul că UDMR se trezește în ultimul moment. Dacă există un acord politic între toate partidele se pot declanșa alegeri anticipate în 60 de zile. Sper ca UDMR-iștii când fac declarații să fie și serioși”, a spus liderul deputaților PSD.
UDMR va analiza săptămâna viitoare, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai „liniști vocea străzii” și ar asigura un consens cu opoziția, a declarat vicepreședintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely. „Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins în capacitatea de organizare a UDMR în acest sens. În ultima perioadă, în cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro și contra pe acest subiect, dar între timp s-a schimbat situația. În opinia mea, s-ar mai liniști vocea străzii, în același timp am ajunge la un consens și cu opoziția, reprezentanții lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar dacă vorbim cu toții aceeași limbă, nu rămâne decât să dăm drumul și să organizăm alegeri parlamentare”, a spus Borbely.
Comasarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale cu cele parlamentare este neconstituțională, a decis, miercuri, Curtea Constituțională, admițând astfel sesizarea USL. USL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moțiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanții Uniunii menționând că cer CC „o atitudine de respect față de lege și democrație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?