Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Taloane speciale de călătorie, din februarie


Taloanele speciale de călătorie pentru anul 2012, pentru pensionarii care  beneficiază de șase călătorii simple cu reducere de 50%, vor fi distribuite odată cu cupoanele aferente lunii februarie a.c., potrivit unui comunicat trimis redacției de conducerea Casei Județene de Pensii (CJP) Vrancea. La aceste taloane au dreptul pensionarii din sistemul public de pensii, precum și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale.
Reducerea de 50% se face din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri de persoane ori accelerate fără regim de rezervare, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de călători clasa a II-a, la transportul intern în comun, între localități.
Odată cu cupoanele aferente pensiei lunii decembrie, au fost distribuite și taloanele speciale de călătorie pentru anul 2012 numai persoanelor care beneficiază de călătorii gratuite. De dreptul la 12 călătorii gratuite, anual, beneficiază persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, cele deportate în străinătate sau care au fost prizonieri, conform Decretului – lege nr. 118/1990. „Talonul special de călătorie este documentul prin care li se stabilește pensionarilor calitatea de beneficiar al biletelor de călătorie pentru mijloacele de transport intern în comun la trenurile de persoane clasa I sau a II-a, pentru mijloacele auto sau pentru navele de călători clasa I sau a II-a, gratuite sau cu reducere, funcție de calitatea fiecăruia”, se mai precizează în comunicat. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?