Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Oamenii străzii vin în Adăpost cu păduchi şi membre degerate


Peste 40 de oameni ai străzii au cerut găzduire, în ultimele zile, la Adăpostul de noapte al Filialei de Cruce Roșie Vrancea, iar numărul lor continuă să crească, ei aflând despre șansa unui loc cald și a unei porții zilnice de hrană de la ceilalți beneficiari.
Rodica Davidean, directorul instituției vrâncene de caritate, a spus că la ușa Adăpostului vin atât femei cât și bărbați, îmbrăcați subțire, unii cu membre degerate, plini de păduchi, dar niciunul nu este lăsat afară. „Au dat sfoară-n țară că la Adăpost pot rămâne zi și noapte și au început să vină foarte mulți. Au venit persoane care trăiau prin case părăsite, prin scări de bloc, prin gară, prin tot felul de locuri. Sunt foarte sumar îmbrăcați, plini de păduchi, înghețați. Aici la noi se spală, le dăm haine și încălțăminte, le asigurăm hrana, chiar dacă suntem la limită cu alimentele… Începând de joi, cu sprijinul autorităților locale, le distribuim și câte o pâine caldă zilnic. Suntem foarte atenți, așa încât să facem față oricărei situații. Nu dorim să avem evenimente neplăcute, nu refuzăm nicio solicitare, ba chiar îi întrebăm dacă mai au cunoștință de alți oameni ai străzii care ar putea fi în pericol. Pentru omul din stradă nu se pune problema înzăpezirii, ci a înghețului și a morții până la urmă”, a explicat Rodica Davidean.
Deși capacitatea Adăpostului de noapte este de doar 20 de locuri, Crucea Roșie a asigurat saltele și cazarmamen, iar beneficiarii dorm și câte doi pe saltea. Cu toții au la dispoziție, în orice moment, ceai cald, iar echipa care lucrează în cadrul proiectului este mereu prezentă între ei, nemaipărăsind adăpostul în această situație de criză. „Biroul Filialei de Cruce Roșie se va întruni de urgență pentru a găsi și a lua cele mai bune măsuri pentru a depăși această perioadă cu bine. Căutăm sponsori pentru o rezervă de hrană, fiindcă prognoza nu e optimistă nici pentru zilele următoare. Totodată, avem nevoie și de articole de igienă, dezinfecție și dezinsecție pentru că în adăpost sunt oameni cu râie și păduchi și dacă la capitolul căldură și hrană ne mai putem descurca, râia și păduchii nu pot fi eradicați așa rapid”, a subliniat directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?