Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Îngrijirea cactuşilor


Cactușii iubesc lumina, iubesc razele soarelui și căldura. Pentru a ne bucura de frumusețea acestora, trebuie să știm câteva reguli elementare în ceea ce privește îngrijirea lor.
În timpul anotimpurilor reci, ghivecele cu cactuși pot fi așezate pe pervazul încăperii, astfel încât să beneficieze de cât mai multă lumină, iar în lunile de vară, acestea pot fi depozitate pe balcon sau pe terasă.
Trebuie să stea totuși într-un loc în care sunt ferite de ploi. Multe specii de cactuși, cu precădere cele învelite în acea „pânză” albă sau țepi proeminenți, suportă foarte bine soarele puternic. Cactușii verzi preferă locurile din partea de est sau de vest, unde nu sunt expuși pe tot parcursul zilei la razele puternice ale soarelui.
Cactușii trebuie udați relativ rar, însă atunci când o facem, pământul trebuie să fie bine îmbibat în apă. Următoarea udare se va face doar atunci când pământul este uscat complet. Trebuie să fim atenți ca în perioada în care înfloresc (aprilie până în august), cactușii să primească apă în mod regulat. Important este să nu rămână apă în tăviță, deoarece dacă aceasta este în exces, plantele se vor îneca.
În timpul iernii, majoritatea speciilor de cactus se află în faza de liniște, astfel aceștia nu mai trebuie udați deloc. Excepție fac plantele care se află deasupra unui calorifer. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?