Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

17 angajaţi de la Poliţia Locală, transferaţi la CUP Salubritate


Mai mulți angajați ai Poliției Locale Focșani ar putea deveni angajați ai CUP Salubritate, dacă aleșii locali vor aproba, în ședința de marți, un proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul a fost inițiat după ce Guvernul Boc a decis ca numărul polițiștilor locali să fie raportat la numărul locuitorilor, fără a ține cont de obiectivele ce trebuie păzite. Așa cum ne-a obișnuit Guvernul Boc, disponibilizările trebuie făcute otova, fără o analiză practică pe fiecare comunitate în parte. Focșaniul are nevoie de pază la sediul Primăriei, la cele două cimitire, la Căminul pentru Persoane Vârstnice, la depozitul de materiale al Direcției de Dezvoltare, la Staționarul de câini de la Golești.
Prefectura a luat imediat poziția de drepți și a transmis Primăriei o adresă prin care cere disponibilizarea a cel puțin cinci angajați de la Poliția Locală. „Prefectura ne-a transmis o adresă prin care ne-a informat că nu funcționăm conform legii și că ar trebui să fim numai 98. Noi suntem acum 103, ceea ce înseamnă că cinci oameni ar trebui să plece. Astfel, s-a hotărât ca tot Serviciul de Pază, respectiv 17 oameni, să treacă la CUP Salubritate. Așteptăm să vedem dacă va trece proiectul și atunci vom ști exact ce vom face” ne-a declarat Ion Gheorghe, șeful Poliției Locale Focșani.
În ședința ordinară de marți, 31 ianuarie, se va decide dacă cei 17 angajați vor trece la CUP Salubritate de la 1 februarie 2012, cu tot cu domeniul de activitate. „Conform legislației, orga-nigrama Poliției Locale a fost diminuată de Guvern. Este vorba de angajații care se ocupă de pază și sunt personal contractual. Am putea rămâne fără pază la mai multe obiective din oraș. În data de 18 ianuarie 2012, în  cadrul Comisiei Locale de Ordine Publică din Focșani s-a emis un aviz consultativ prin care se propune trecerea a 17 angajați de la Poliția Locală la o instituție din subordinea Consiliului Local”, ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matișan. El a mai precizat că aceasta a fost o măsură pentru a evita disponibilizările, dar și pentru a asigura paza obiectivelor respective.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?