Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Focşaniul s-a înfrăţit cu Tivoli


Primarul Municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, și cel al orașului italian Tivoli, Sandro Gallotti, au semnat ieri protocolul de înfrățire între cele două localități. Întâlnirea s-a ținut la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” în prezența unei delegații mixte formată din nouă reprezentanți din Italia și trei din Franța. După semnarea acordului, musafirii străini au fost invitați la un spectacol de gală oferit de Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”.

Focșănenii pot spune de acum că sunt frați cu locuitorii orașului italian Tivoli. Ieri, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, s-a semnat într-un cadru oficial acordul de înfrățire între cele două orașe, Focșani și Tivoli. La întâlnire a fost prezentă o delegație mixtă din Italia și din Franța, orașul Saint Amand les Eaux, înfrățit deja cu Tivoli, pentru a asista la momentul istoric. Acordul de înfrățire a fost semnat de primarul Focșa-niului, Decebal Bacinschi, și primarul orașului Tivoli, Sandro Gallotti. „Iată că am reușit astăzi (n.r. ieri) să semnăm protocolul de înfrățire după mai bine de patru ani de când purtăm discuții. Împreună cu o parte din consilierii municipiului am fost în vi-zită la Tivoli și m-am convins că doriți să semnăm acest protocol, m-am convins că oficialitățile din Tivoli respectă muncitorii, cetățenii care au plecat din Focșani și din România. Cred că acesta a fost și unul din motivele pentru care am semnat acest protocol. Trăim cu senzația că facem și noi ceva pentru acești oameni plecați din țară. Poate așa simt și ei că și dumneavoastră și noi ve-ghem asupra activității pe care ei o desfășoară în Italia”, a spus Decebal Bacinschi.
Edilul și-a exprimat convingerea că în viitor vor exista schimburi de experiență atât economice cât și sportive și culturale. De asemenea, Bacinschi i-a mulțumit primarului din Tivoli pentru gestul său de a fi de acord ca protocolul să fie încheiat. Nici Sandro Gallotti nu s-a lăsat mai prejos în privința declarațiilor de mulțumire și și-a început discursul cu mulțumiri și cuvinte de prietenie. „Dra-gul meu primar, dragii mei focșăneni, suntem protagoniști la încheierea măreață a acordului de înfrățire. În mozaicul internațional pe care l-a creat orașul Tivoli,  care de 10 ani are o relație cu Saint Amand les Eaux din Franța, se va crea un alt acord cu orașul dumnea-voastră, Focșani. Căldura și ospitalitatea cu care ați primit de fiecare dată cetățenii noștri din Tivoli demonstrează ceea ce pe viitor noi vom putea realiza împreună. Căldura cu care ne-ați primit este foarte importantă pentru noi”, a spus Sandro Gallotti, primarul orașului Tivoli. În discursul său, primarul din Italia a făcut și o scurtă prezentare a orașului pe care îl reprezintă.

Reprezentanții din Franța au primit cheia orașului Focșani

Nici musafirii din Franța nu au fost uitați. După ce s-a semnat protocolul, viitorii prieteni din Saint Amand les Eaux au primit cheia simbolică a orașului Focșani. Therese Francois, consilierul local pe probleme de dezvoltare și relații internaționale din orașul francez a rămas impresionată de cadoul primit.
Focșaniul mai are semnat un protocol de înfrățire cu orașul olandez  ‘s-Hertogenbosch care datează din anul 1998. Principiile acordului stabilesc cooperarea în domeniul învățământului, sănătății, salubrizării, alimentării cu apă, precum și în domeniul reformei administrației pu-blice locale. De asemenea, autoritățile din Focșani au încercat o înfrățire și cu orașul italian Grosto care însă nu a fost finalizată.
După momentul semnării, delegația formată din 12 străini, nouă din Tivoli și trei din Franța, a participat la un spectacol de gală oferit la fostul Cinema Balada de Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”.
Primăria municipiului Focșani a primit încă din anul 2006 o solicitare de înfrățire din partea reprezentanților orașului Tivoli, ca urmare a faptului că acolo trăiesc aproximativ 5.000 de vrânceni. În urma acordului, oficialii italieni au promis că o piață din orașul Tivoli se va numi Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?