Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Comasarea alegerilor, neconstituţională


Uniunea Social Liberală (USL) consideră că decizia Curții Constituționale a României cu privire la comasarea alegerilor locale și parlamentare este „singura normală”. USL arată că actualul Guvern trebuie să demisioneze „de îndată, ca urmare a modului în care a tratat problema comasării alegerilor, dincolo de toate celelalte păcate ale acestei guvernări, care solicită o astfel de decizie”.
„Partidul Democrat Liberal a respins cu agresivitate și deconsiderare toate semnalele venite din partea societății civile, din partea opoziției și a ignorat recomandările europene în materie de alegeri, în ciuda tuturor evidențelor care arătau faptul că este vorba de o propunere nedemocratică. Nici chiar în această perioadă, Guvernul nu a făcut niciun pas înapoi, renunțând de bună voie la comasarea alegerilor. Decizia Curții Constituționale ar trebui să ducă, după cum am arătat și cel puțin din motivele enumerate, la demisia de urgență a acestui Guvern. În acest moment, nu mai vorbim doar de lipsa de legitimitate populară a acestui Guvern, ci de modul în care un principalul partid politic din guvernare a încercat – contrar Constituției – să își creeze avantaj în alegeri, prin folosirea pârghiilor statului”, se arată într-un comunicat de presă al USL.
Guvernul va respecta decizia Curții Constituționale în cazul alegerilor, a declarat premierul Emil Boc, adăugând că își va exprima o opinie după ce va vedea motivația Curții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?