Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Actualizarea listelor electorale, principala sarcină pentru prefecţi


   Actualizarea listelor electorale a fost principala temă transmisă reprezentanților autorităților locale de ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, la videoconferința de marți cu prefecții și responsabilii administrației publice locale. Temele de pe ordinea de zi au fost pregătirea alegerilor parlamentare, începerea anului școlar și pregătirea pentru iarnă, se arată într-un comunicat al MAI.
   Ministrul Administrației și Internelor a menționat că MAI, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, lucrează în prezent la un proiect de lege privind reglementarea listelor electorale. Acesta va fi supus dezbaterii și avizării în Parlament, urmând a se aplica la scrutinele viitoare și nu la alegerile parlamentare.
   În ceea ce privește începutul anului școlar, conducerea MAI a solicitat autorităților locale o maximă prudență pe linia asigurării ordinii publice în preajma unităților de învățământ, dar și o informare preventivă în rândul părinților, potrivit sursei citate.
   Ministrul Dușa a cerut Inspectoratului General pentru Situații de Urgență desfășurarea de controale privind prevenirea și stingerea incendiilor și verificarea planurilor existente în unitățile de învățământ.
În continuarea analizei IGSU referitoare la intervențiile pompierilor la incendiile de vegetație din ultima perioadă, ministrul Mircea Dușa a completat faptul că toate structurile MAI și în special Inspectoratul General de Aviație vor interveni și sprijini activitatea pompierilor militari.
   De asemenea, ministrul Mircea Dușa a atenționat autoritățile locale să aloce din bugetele proprii sume aferente pentru sistemul de încălzire, în condițiile în care până la sfârșitul anului este asigurat necesarul de combustibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?