Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: „Unirea, naţiunea a făcut-o!”Muzica militară a răsunat în Parcul Central


Fanfara militară a Garnizoanei Focșani a concertat, ieri, în foișorul din Parcul Central al municipiului Focșani, pentru toți vrâncenii veniți să ia parte la manifestările dedicate „Unirii Principatelor”. Spectatorii i-au primit cu aplauze și cu bucurie, ca de fiecare dată.
Cei mai entuziasmați au fost copiii, dar la fel de bucuroși au fost și oamenii care au traversat parcul pentru a ajunge în Piața Unirii. Acestora, muzica militară le-a stârnit amintiri și i-a făcut să se gândească la lucruri frumoase dar și la patriotism.
În același timp, meșterii populari vrânceni și-au expus creațiile și produsele, în cadrul unui târg cu vânzare, care s-a desfășurat în căsuțele din Parcul Central. Fiecare dintre ei, veniți de pe meleaguri încărcate de tradiție, a adus produse tradiționale, brânzeturi, siro-puri naturale, dar și obiecte de artizanat, cum ar fi ștergare, cămăși populare, catrințe, cofe sau forme în care se face cașul. Fiecare produs a purtat amprenta sufletului de român. Din păcate, cumpărători au fost foarte puțini. „Noi le facem cu toată dragostea, dar nu se mai caută”, ne-a spus Aneta Hușcă, meșter popular din comuna Bîrsești.
Curioșii n-au lipsit însă. Ei și-au „clătit ochii” cu produsele expuse.
Standurile au fost vizitate și de grupuri de copii, de la școlile din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?