Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Manifestul unui locotenent


În Piața Universității din București a venit să își exprime solidaritatea cu protestatarii și un militar, îmbrăcat în uniformă. El le-a spus acestora că este alături de ei și că „sunt români și în Poliție și în Jandarmerie”. El a precizat că, în ziua în care Raed Arafat a fost demis, a scris pe contul său de Facebook: „Raed Arafat este un erou”.

Locotenentul, numit Alexandru Gheorghe și originar din Cluj, a precizat că nu are familie și conturi în bancă, motiv pentru care nu îi este frică să vorbească, spre deosebire de colegii săi. „Åžtiu exact la ce mă expun venind aici, veți vedea și dumneavoastră mâine (n.r. sugerând că ar putea fi demis sau arestat)”, a explicat locotenentul. Alexandru Gheorghe a luat microfonul din Piață și și-a exprimat punctul de vedere în fața protestatarilor. „Nu trebuie să uitați că mâine este 24 ianuarie”, a spus locotenentul, moment în care zeci de manifestanți au izbucnit: „Unire! Unire!”.
Apoi, a continuat: „Eu nu scandez împotriva lui Traian Băsescu. Legal, el este comandantul suprem, dar deasupra lui este poporul”. Când manifestanții au auzit că „Traian Băsescu este comandantul suprem”, au început să huiduie. „El de 11 zile e un …, nu mai e nimic”, a spus una dintre protestatare.

Militarul a precizat că are 27 de ani, lucrează de 8 ani în armată și câștigă dublu față de părinții săi. „M-am săturat de batjocura din această țară”, a explicat bărbatul. „Eu acum mă simt liber sufletește, voi reveni și mâine în Piață dacă voi fi liber fizic”, a mai punctat locotenentul.
Alexandru Gheorghe a precizat că și-a luat măsuri de precauție, în caz că va fi arestat. „Am lăsat un document de 12 pagini, pe un stick, unor apropiați. El este manifestul meu. Nu mi-e frică, eu aș fi putut fi în Afganistan acum, dar îmi iau măsuri de precauție pentru a se afla adevărul”.
În final, Alexandru Gheorghe a ținut să precizeze că apreciază gestul făcut de jandarmul care a luat balonul în formă de inimă, întins de un copil, în timpul protestelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?